Annonce
Navne

Dorthe Foged - 40 år

Onsdag 4. august: Kulturentreprenør og direktør, Dorthe Foged, København, fylder 40 år.

Annonce

Det er en travl udadvendt fødselar med et CV, der kan skabe bevågenhed hos selv de mest garvede iagttagere, der i dag fylder 40 år.

Dorthe Foged er uddannet fra Det jyske Musikkonservatorium, men en alvorlig skade i højre arm satte en stopper for den musikalske karriere. I en alder af kun 23 år startede hun sit eget firma og arrangerede lynhurtigt sin første internationale orgelfestival i Århus. Siden blev det til mange flere af slagsen med H.K.H. Prinsgemalen som protektor. En musikfestival for børn i 2005 skabte inspiration for flere tusinde skolebørn i Århus.

Dorthe Foged har arrangeret flere store koncerter med internationale verdensnavne og landsdelssymfoniorkestrene. For eksempel arrangerede hun i 2005 en kæmpe koncert til fordel for Kræftens Bekæmpelse i Musikhuset i Århus, hvor flere af de store danske operanavne fløj hjem til Danmark for at deltage i den gode sags tjeneste.

I 2001 modtog hun Erhvervsministeriets Jante Kulturpris som rollemodel for unge iværksættere indenfor de kulturelle erhverv.

I 2006 tiltrådte hun stillingen som direktør for Det Danske Kulturinstitut i Storbritannien som den hidtil yngste leder for kulturinstituttet.

Et omfattende kulturprojekt til mange millioner kroner er den direkte årsag til, at Dorthe Foged efter tre et halvt år i Storbritannien er vendt tilbage til Danmark, hvor hun er direktør for Kulturpark Danmark.

Dorthe Foged er samtidig initiativtager til en stor social/kulturel velgørenhedsdag næste forår, hvor der bliver sat fokus på de 59.000 udsatte fattige børn vi har i Danmark. Ydermere klarer hun et par bestyrelsesposter samt realiseringen af de kulturelle saloner i indre København. Dorthe Foged er født og opvokset ved Ringkøbing og er nu bosat i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Liveblog: Pressemøde, hotspots og flere smittede - få overblik over coronasituationen i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Corona-udfordring til ældreplejen i Aarhus: 5.000 ansatte skal testes på 14 dage

Aarhus

Corona-udbrud med uformindsket styrke: På 24 timer er yderligere 39 århusianere testet positive

Annonce