Annonce
Kultur

Drømmejob med mange kasketter

Per Smedegaard er en travl herre. Udover stillingen som teaterchef for Svalegangen er han også instruktør på den kommende forestilling 'Blå Mandag - 4 Ever!' Foto: Axel Schütt.

"Blå Mandag - 4 Ever!" er Per Smedegaards debutforestilling på Svalegangen - både som instruktør og som teaterchef.

Annonce

Sammen med stillingen fulgte nemlig flere kasketter - både som teaterchef og som instruktør. I øjeblikket er det dog sidstnævnte, som vejer tungest, da Smedegaard har travl med at få de sidste brikker til at falde på plads inden der - 13. januar - er urpremiere på hans nye forestilling 'Blå Mandag - 4 Ever!'.

Fortryder ikke
Stykket er hans første på Svalegangen, men dobbeltfunktionen er dog ikke noget, som får debutanten til at fortryde, at han takkede ja til jobbet.

»Da jeg fik stillingen, kontaktede jeg flere af mine gamle bekendte, som efterfølgende mindede mig om, at jeg havde snakket om et job på Svalegangen, siden vi sammen gik på Statens Teaterskole,« griner Per Smedegaard, der straks tilføjer, at stillingen som teaterchef på Svalegangen er drømmejobbet i hans øjne.

»Det har altid været det, jeg gerne ville. Svalegangen er for mig et helt særligt teater, som viser forestillinger fra 'vores tid'. Jeg mener i høj grad, at dansk teater har lavet alt for lidt samfundsteater i en lang årrække, men intet er for sent, og nu er jeg tilbage i byen efter 15 år, og kan nu selv træffe beslutninger om hvilke stykker, jeg synes, er vigtige at vise,« siger han.

Fri for nerver
Chefstillingen tegner indtil videre for fire år, og med i ansættelsesvilkårene har Smedegaard forpligtet sig til at instruere en forestilling om året. Med den første - 'Blå Mandag - 4 Ever!' - skal Per Smedegaard forsøge at lægge stilen for fremtidige forestillinger, men selv mener han allerede nu, at stykket tegner, som det skal.

»Jeg har heldigvis været fri for de største nerver og har virkelig haft viljen med mig. Derfor føler jeg også, at 'Blå mandag' er værdigt som mit debutstykke. Jeg har allerede de næste projekter i kikkerten, så min motivation fejler absolut intet,« lyder det fra teaterchefen.

Du kan også prøve en demo af E-avisen her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce