Annonce
AGF

Drømmemål på og udenfor banen: AGF-aktien er steget 100 procent

Mustapha Bundu. Skal AGF beholde det store eftertragtede salgsobjekt? Det kan give penge i kassen med et salg. Omvendt vil det måske betyde, at scoringerne udebliver for De Hvide. Hvad er bedst for aktiekursen? Foto: Ole Nielsen
AGFs aktie er fordoblet på fem måneder. Aktiestrateg siger, at aktiekurserne afspejler aktionærernes forventninger til fremtiden, så tiltroen til De Hvide er stor lige nu.
Annonce

FODBOLD: Det ruller for AGFs mandskab med en øjeblikkelig tredjeplads i Superligaen og udsigt til medaljeslutspil og Europa. De positive strømpile kan også læses direkte i kurslisterne.

AGF-aktien, eller Aarhus Elite, som gymnastikforeningens moderselskab hedder, blev forleden noteret til en kurs på 0,50 kroner på Københavns Fondsbørs. I august var AGF-aktien 0,25 kroner værd. Aktiekursen er dermed fordoblet på mindre end et halvt år.

Kort sagt har AGFs fodboldfans og andre aktionærer taget godt imod de positive vinde, som blæser på Ceres Park - Århus Stadion - lige nu. AGF er nummer tre i Superligaen og bejler i foråret for første gang i mange år til en plads i slutspillet om medaljer. Det vil samtidig kunne udløse en billet til en af de lukrative pladser i europæisk fodbold som Euro League.

Flere af AGFs spillere - blandt andre angriberen Mustapha Bundu - har også gjort sig særdeles godt bemærket. Spillernes pris på det internationale tranfermarked er steget, og eventuelle salg til andre klubber vil skæppe godt i kassen. De positive nyheder står i øverigt i kø på bænken for at blive skiftet ind: I AGFs seneste regnskab blev et underskud fra det foregående år på 10 millioner kroner vendt til et overskud på samme størrelse. Samtidig er to investorer, privatmanden Henrik Lind og Salling Group, stillet op med en halv milliard kroner til et nyt stadion, hvor AGF i fremtiden kan gøre sig.

De positive vinde får dog ikke den århusianske formueforvalter, Formuepleje til at kigge mod AGFs fodboldaktie eller andre aktier indenfor sports- og underholdningsbranchen. Formuepleje er med cirka 11.000 investorer i dag Danmarks største bankuafhængige kapitalforvalter, og her forklarer aktiechef og partner, Otto Friedrichsen, at AGFs aktie er for feinschmeckerne. Det vil sige for tilhængere eller andre med stor veneration for klubben fra Fredensvang.

- Vi investerer ikke i fodboldboldaktier eller andre indenfor underholdningsbranchen. Disse aktier er meget afhængige af resultaterne her og nu. Det er meget svært, at lave langsigtede beregninger over, hvordan selskaberne vil udvikle sig. AGF-aktien er især interessant for fans og tilskuere, som vil understøtte klubben, siger Otto Friedrichsen.

Annonce

Stor risiko

Formueplejes aktiestrateg forklarer AGF-aktiens store stigning med en simpel psykologi blandt aktionærerne.

- Aktiekurser afspejler investorernes forventninger til fremtiden, siger Otto Friedrichsen, som i samme åndedrag understreger, at en investering i en sports- eller fodboldaktie godt kan være et spring ud i risikofyldt farvand.

- Når en aktie stiger med 100 procent på forholdsvis kort tid er det også et udtryk for, at omsætningen af aktien ikke er voldsom stor og at volumen heller ikke er stor. Så når aktien kan stige til det dobbelte på under et halvt år er der også en højere risiko forbundet med aktien, siger Otto Friedrichsen.

AGF - Aarhus Elite - har en markedsværdi på 185 millioner kroner. Sammenligner man med et andet børsnoteret århusiansk selskab som Schouw & Co på Filtenborg Plads, er der tale om helt andre værdier. Det århusianske industrikonglomerat opererer lige nu med en markedsværdi på 12 milliarder kroner.

Aarhus Elite åbnede på fondsbørsen torsdag formiddag klokken 10.00 med en kurs på 0.49.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce