Annonce
Sport

Drømmen er en sportsskole i hjemlandet

Enock Poulsen håber, at han med tiden kan etablere en skole i sit hjemland, hvor eleverne kan forsøge at gøre sporten til deres levevej. Her ses han med sin træner Thomas Povlsen. Foto: Michael Svenningsen
Enock Poulsen håber, at han på et tidspunkt kan etablere en skole i sit hjemland Zambia, hvor de lokale talenter kan hjælpes på vej og få muligheden for at skabe en levevej via deres sport.
Annonce

BOKSNING: Han har aldrig fået noget foræret. Enock Poulsen har altid måtte slås for sine mål. Både i og uden for ringen. Derfor vil den 26-årige bokser også gerne give noget tilbage til sit hjemland Zambia, hvor han oprindeligt kommer fra. Som 6-årig kom han til Danmark og voksede op på Fyn, inden han tog turen til Aarhus for at satse fuldt ud på boksning.

Får han endegyldigt succes med sin sport, vil han gerne skabe nogle rammer, der kan hjælpe børn i Zambia med at gå sportens vej.

- Jeg har en drøm om at lave en sportsskole i Zambia. Jeg ved, hvor dårligt stillet børn er i Zambia, så for mig vil det være en kæmpe ære at kunne give dem mulighed for at finde en levevej gennem deres sport. Der er meget skjult talent i landet, men det bliver bare ikke set eller hørt, fordi det er et meget fattigt land i forhold til vesten, siger Enock Poulsen.

Han har en onkel, der er entreprenør i Zambia og har kontakterne til at få sat gang i projektet, når mulighederne engang byder sig. Forholdet til fødelandet er stærkt og landets bokseforbund har også henvendt sig bokseren for at høre om han vil være interesseret i at komme derned for at holde foredrag og træne nogle af talenterne.

- For mig er det en drivkraft at kunne se folk, som har det svært, udvikle sig til noget bedre og ikke mindst blive bedre mennesker. Det giver mig en vild følelse indeni. Det er ikke noget du bliver rig af. Det er bare glæden ved at se andre, der har haft det svært, få et bedre liv, siger han.

Evnen til at give videre er ham ikke ubekendt. Sammen med sin træner Thomas Povlsen er Enock Poulsen allerede engageret i projektet Fit for Life, hvor 24 borgere fra jobcenteret får mulighed for at deltage i et forløb i lokalerne ved Frederiksbjerg Athlet Klub. Her forsøger man via sporten at hjælpe deltagerne videre og give dem en ny mulighed i livet.

- Der er rigtigt mange, som kommer videre herfra. De får bedre selvværd, bedre disciplin på grund af træning og de får et netværk, som de måske ikke har prøvet at have før, siger Enock Poulsen, der har en ambition om, at han via sine egne sponsorer i bokseverden kan hjælpe nogle af borgerne videre og ud i jobtræning eller decideret job, som det eksempelvis er sket ved Falke Biler.

- Jeg fungerer også som mentor for nogle af de unge mennesker. Det handler ikke bare om boksning, men mere om at være sammen og hygge sig, siger bokseren, der også bruger det til at koble af fra sin boksning, så det ikke altid er boksning 24 timer i døget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Fra fan til taktholder i et af verdens største metalbands: Bastian fra Aarhus har taget turen fra tilskuerpladserne og op på scenen

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce