Annonce
Sport

Drømmen er forbi: Pokaldræberne fra Brabrand blev snigmyrdet af divisionskolleger

Michael Pedersen var endnu engang skubbet i angreb, akkurat som han også var det i de første to pokalkampe for Brabrand i sæsonen. Tirsdag kom han dog ikke til meget. Foto: Ole Nielsen.
Brabrand IF fik aldrig det helt store opgør på idrætsanlægget på Engdalsvej. Kolding IF blev endestationen i denne sæsons pokalturnering.

FODBOLD: Så gik den simpelthen bare ikke mere for Brabrand IF.

Kolding agerede lyseslukkere, og pokaloplevelsen er ovre, uden Brabrand for alvor har fået lov til at møde nogen af de rigtig sjove hold.

Kolding IF vandt 1-0. Rasmus Nissen blev kampens eneste målscorer, da han med sit hæl-flæk sendte bolden ind bag Henrik Lindhard i slutningen af første halvleg.

Annonce

Kolding havde de største chancer, og sejren var på mange måder fortjent nok. I anden halvleg var det Brabrand, som pressede sydjyderne mod eget mål, men det var uden at skabe de helt åbne muligheder.

En uheldig lodtrækning

Pokaleventyret er en underlig størrelse for divisionshold. Man ved, at der med meget lille sandsynlighed er guld for enden af pokalregnbuen. Der er langt til et trofæløft på Kristi Himmelfartsdag.

Derfor handler det for mange af holdene om at få oplevelser, muligheden for at møde en af de helt sjove.

I den nuværende tredje runde af turneringen trådte de absolut bedste Superliga-hold ind i feltet af hold. Det var Brøndby, det var FC Midtjylland, FC København, AGF.

Og hvem trak Brabrand så? Kolding IF. Fra egen 2. division.

Pokalturneringen, 3. runde

Brabrand IF - Kolding IF 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Rasmus Nissen (38.)

Brabrand IF (4-4-2): Henrik Lindhard - Casper Lykke, Magnus Poulsen, Rasmus Kirkegaard Jensen, Quoc Truong (Simon Vesterbæk 46.) - Malte Færge (Daniel Lundholm 46.), Mathias Bonde (Martinus Mandal 70.), Kasper Andersen, Frederik Poulsen - Malthe Boesen (Mike Kaljo 46.), Michael Pedersen

Kolding IF (3-4-1-2): Christoffer Petersen - Oskar Møller, Simon Trier (Mads Eriksen 46.), Jakob Kiilerich - Morten Ohlsen Hansen, Sebastian Sommer (Thomas Mikkelsen 63.), Tobias Sommer, Patrick Tjørnelund - Christian Kudsk (Niels Letort 63.) - Rasmus Nissen (Christian Juhl 87.), Victor Dahl (Victor Schlage 75.)

Advarsler: Brabrand: Michael Pedersen og Simon Vesterbæk, Kolding: Sebastian Sommer

Tilskuere: 317 på Brabrand Idrætsanlæg

Efter at have slået to 1. divisionsmandskaber ud i de første to runder - Hobro IK og Vendsyssel FF - kan Brabrand nu selv se sig slået ud uden at have mødt et stort hold.

"Giv os AGF", sagde Brabrand ellers efter anden runde. Cheftræner Tom Søjberg ærgrer sig naturligvis over nederlaget, men han anerkender ikke denne journalists spørgsmål om, at det var en af de værste måder at ryge ud af pokalen på som divisionshold.

- Vi er bare inde i et mindset, hvor vi prøver at vinde hver kamp. Om det er en divisionskamp eller pokalkamp, havde jeg ikke tænkt over. Det eneste, der lå i forberedelsen, var, at vi havde sparet nogle spillere og justeret på nogle pladser. Vi tænker ikke specielt om pokalen. Vi spiller bare med det, vi har, og det synes jeg ikke helt, vi lykkes godt nok med i dag, siger Tom Søjberg.

Annonce

En træt trup

Brabrand kører generelt på pumperne. En umanerligt smal trup er ramt af skader, og en midtugekamp gør ikke nødvendigvis noget godt for de manglende kræfter.

Der manglede kølighed og overblik i enkelte situationer. Der manglede skarphed i de afgørende afleveringer. Sådan går det, når man ikke er på 100 procent.

Men hør hov, er Kolding IF ikke i samme situation, spørger du?

Tjah, tjoh. De ligger nok i samme række, men der er lysår til forskel på de to mandskaber.

Brabrands pokalhistorik

2021: Ud i 3. runde efter nederlag til Kolding IF på 0-1. Inden da to store præstationer, hvor man først slog Hobro IK (1. division) ud efter straffesparkskonkurrence (0-0 i ordinær tid), før man i anden runde slog Vendsyssel (også 1. division) med 4-3.

2020: Ud i 3. runde efter nederlag i straffesparkskonkurrence til Vejle Boldklub fra Superligaen (2-2 i ordinær tid). Inden da havde man slået Brønderslev (serie 1) i første runde med 4-0 og Kjellerup (danmarksserien) i 2. runde med 4-2.

2019: Ud i 2. runde efter nederlag på 1-4 til FC Fredericia fra 1. division. I 1. runde slog man Aarhus Fremad fra 2. division med 3-2 efter forlænget spilletid.

2018: Ud i 2. runde med 2-3-nederlag til Silkeborg IF fra 1. division. Havde slået Hirtshals fra Serie 1 i 1. runde.

2017: Ud i 2. runde med 0-1-nederlag til Vendsyssel FF (1. division) efter forlænget spilletid. Slog DGL 2000 fra Serie 1 i 1. runde.

I Kolding er det deltidsfodbold, det er en fuldtidsansat cheftræner, fuldtidsansat udviklingschef i Niki Zimling, der er ungdomsakademi på eliteniveau. I alt beskæftiger klubben 26 årsværk. Brabrand IF beskæftiger et.

Kolding er nedrykkere fra 1. division, men har holdt fast i deres store økonomi og kunne i sommer håndplukke spillere fra andre 2. divisionsklubber til at forbedre mandskabet. Alligevel virkede de mærkeligt febrilske i deres spil mod Brabrand.

Kolding-mandskabet virkede frustreret. Men de skabte også to store friløbere til henholdsvis Sebastian Sommer og Rasmus Nissen, som begge blev reddet af Henrik Lindhard.

- Der er flere ting. Vi kunne nemt havde scoret på en 2-3 standardsituationer i første halvleg, og vi har en stor chance, hvor Malthe Boesen ikke spiller Kasper Andersen helt fri i dybden. Men derudover dækker vi ikke godt nok op. De får for meget. Deres mål er ikke Brabrand værdigt. De kunne nemt spadsere ned mod mål, og folk var ikke klar.

- I første halvleg bliver vi overmatchet rent fysisk og på parathed. I anden halvleg bliver det bedre, men spillet bliver aldrig rigtig godt. Jeg synes, vi træffer mange dårlige beslutninger undervejs, og jeg tror, det har lidt at gøre med, at vi er noget trætte. Jeg spurgte et par spillere i pausen, om de kunne gøre det og det. Og de sagde, at de var trætte, siger Tom Søjberg.

Eventyret er slut. Ikke mere pokalbold. Kun en enkelt gang de seneste fem sæsoner har Brabrand mødt et Superliga-mandskab.

Sådan skulle det heller ikke gå i denne sæson.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Aarhus For abonnenter

Liv i det døde hav: Sådan får Aarhus igen fisk i sin bugt

Odense-skole lukker midlertidigt efter fund af ukendt coronavariant

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Sport

En sønderjysk århusianer indstiller en formidabel karriere i skovene: Maja Alm venter barn til foråret

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus For abonnenter

Enhedslistens store stemmesluger: Vi skal have grøn, kollektiv trafik - og erhvervslivet skal betale regningen

Annonce