Annonce
Livsstil For abonnenter

Christian drømmer om en enkeltbillet til Mars: - Vi skal lægge de første sten for et samfund på Mars

Christian Ohlendorff Knudsen, som er blandt de sidste 100 kandidater til en enkeltbillet til Mars og regnes blandt favoritterne til det endelige kapløb om pladserne. Optagelser i Lynge Grusgrav. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
En tur til Mars uden mulighed for at komme tilbage til jorden. En skræmmende tanke for de fleste, men ikke for Christian Ohlendorff Knudsen, som er kandidat til en mission til den røde planet. Men hvilke tanker har han gjort sig om projektet? Vi har mødt ham.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce