Annonce
Sport

Drømmen om slutspillet lever: Aarhus United vinder vigtig sejr over Ajax København

Aarhus United fik en vigtig sejr over Ajax København og holder dermed fast i kampen om slutspilspladserne. Arkivfoto: Ole Nielsen
Helena Elver spillede en storkamp med 10 scoringer midt i spekulation om et klubskifte.
Annonce

HÅNDBOLD: Aarhus United stod onsdag aften over for en meget vigtig kamp om at holde fast i drømmen om slutspillet i håndboldligaen. Ajax København var modstanderen, som tog imod damerne fra Aarhus på hjemmebane i København.

Efter sidste uges tætte nederlag til Randers HK var der en god mulighed for at rette op på det skuffende resultat og sætte yderligere point ind på kontoen. Sådan kom det også til at gå med en sejr på 25-23 til Aarhus United.

Kampen startede tæt med mål på skift til holdene. Sådan fortsatte det mere eller mindre resten af halvlegen, hvor Aarhus United kunne gå til pause med en føring på 12-11.

- Jeg synes faktisk, vi burde gå til pausen foran med mere, end vi gør. Vi har flere perioder i halvlegen, hvor vi kan trække fra med både tre og fire mål, men får den ikke rigtig lukket. Som kampen udvikler sig burde vi gå til halvlegen med en større føring, siger cheftræner for Aarhus United, Heine Eriksen.

I anden halvleg begyndte Aarhus United at trække fra, især grundet storspil af Helena Elver, der scorede 10 mål i kampen midt i spekulationer om et klubskifte til Viborg HK.

Efter ti minutters spil var føringen til Aarhus United oppe på fire mål. Herfra så de sig ikke tilbage og holdt fast i føringen på nogle mål kampen ud.

- Det var en god fight på en onsdag aften mod et godt kæmpende Ajax-hold. Vi viser god moral gennem hele kampen, og så har vi jo Helena Elver, der stepper op og scorer 10 mål. Der var ikke på noget tidspunkt tvivl om, at vi ville vinde kampen i anden halvleg. Så gode individuelle præstationer og god fight gjorde udslaget for os, siger Heine Eriksen.

Kampen om slutspillet spidser til med Aarhus United, Randers HK og Nykøbing Falster Håndbold i tæt kamp om de sidste to pladser.

- Jeg håber, vi kommer i slutspillet, men som turneringen udvikler sig, hvor der skal rigtig mange point til, så er intet givet, siger Heine Eriksen.

Aarhus United spiller næste gang mod Herning-Ikast Håndbold 19. februar på hjemmebane i Stadionhallen

Håndboldliga

  • Ajax København - Aarhus United 23-25 (11-12)
  • Aarhus: Helena Elver 10, Mathilde Neesgaard 5, Celine Lundbye 2, Annika Meyer 2, June Bøttger 2, Charlotte Lund Mikkelsen 2, Edita Nukovic 1, Sofie Flader 1
  • Ajax København: Louisa Mittet 5, Stine Eiberg Jørgensen 4, Anne Petersen 4, Maja Eiberg Jørgensen 3, Cecilie Specht 2, Cecilie Woller 2, Simone Pedersen 2, Anna Grundtvig 1
  • Udvisninger: Aarhus United: 1, Ajax København: 4
  • Stillingen undervejs: 5-3, 7-8, 11-12, 12-15, 17-20, 23-25

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce