x
Annonce
Sport

Drømmesæson blev revet ud af hænderne på dem: - Men sport er ikke det vigtigste lige nu

Adama Darboe (th) og Bakken Bears vandt pokalturneringen i februar og afventer stadig at finde ud af, om de bliver tildelt DM-guld i den øjeblikkeligt aflsuttede sæson. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears var i gang med en historisk god sæson inden coronakrisen satte en for tidlig stopper for underholdningen. Aflysningen af turneringen ærgrer dansk landsholdsspiller, der dog har endnu mere ondt af resten af samfundet end sig selv.

BASKETBALL: Sæsonen er slut i dansk basketball.

Om der bliver udnævnt en dansk mester ved vi endnu ikke, og det er også uklart om Bakken Bears nogensinde får lov til at spille den semifinale i FIBA Europe Cup, de har kvalificeret sig til.

Men vi ved, at det er slut for nu. Den beslutning blev taget tirsdag aften på et telefonmøde i Basketligaen. Årsagen er naturligvis den allestedsnærværende coronapandemi.

Det ærgrer selvfølgelig spillerne i Bakken Bears, at de ikke får lov til at spille sæsonen færdig. En sæson, der kunne have budt på en historisk treble; mesterskab, pokaltitel og europæisk titel.

Men der er også en forståelse af, at livet er andet end basketball lige nu.

- Der er ikke nogen i min alder, der har prøver den her slags før – og det gør det svært at forholde sig til. Men det er større end basketball og så må vi bare bukke af.

- Der er ikke så meget, vi kan gøre ved det. Det er naturligvis underligt og trist, at sæsonen er slut allerede. Men verden er i en krisetilstand lige nu og det må vi tage hensyn til, siger 33-årige Adama Darboe.

Den danske landsholdsspiller og point guard i Bakken Bears har svært ved at græde over basketball når andre mennesker er i en meget værre situation end ham.

- Sport er en lille ting i forhold til de ting, der sker lige nu og hvad mange andre mennesker bliver budt. Jeg skal bare være glad for, at jeg stadig har et arbejde og 7-9-13 ikke er blevet ramt af noget af det stads endnu. Og at jeg så går glip af en europæisk semifinale, det overlever jeg nok.

- Selvfølgelig påvirker det her mig, når det er min passion og erhverv, jeg ikke kan udføre, men sådan er det lige nu – og så må vi bidrage så godt vi kan til, at virusset ikke spreder sig, siger Adama Darboe.

Annonce

Det er naturligvis underligt og trist, at sæsonen er slut allerede. Men verden er i en krisetilstand lige nu og det må vi tage hensyn til.

Adama Darboe, point guard i Bakken Bears

Uden kontrakt

Hans kontrakt med Bakken Bears udløber efter denne sæson, og han ved endnu ikke om den bliver forlænget.

Dermed er det også usikkert om han skal være med i den europæiske semifinale, der efter planen spilles til september.

- Der er ingen tvivl om, at Bakken har været et dejligt sted at være. Men samtidig skal følgerne af coronavirusset nok komme til at påvirke markedet. Både tidsmæssigt, hvor spillerne skriver under med klubber senere, men også økonomisk fordi der er mange budgetter, der nok går lidt ned fordi sponsorer vil falde fra da de er presset.

- Men når alt det er sagt, så har Bakken da et godt trumfkort på hånden når de kan lokke med, at man får lov til at træde direkte ind i en europæisk semifinale. Det er selvfølgelig interessant for alle. Men det er en beslutning, jeg må tage senere, siger Adama Darboe, der har spillet fire sæsoner for den århusianske klub.

Adama Darboe har vundet tre danske mesterskaber, to pokaltitler samt deltaget i en europæisk semifinale tidligere for Bakken Bears.

Basketsæsonen er slut

  • Tirsdag meddelte Basketligaen, at sæsonen er aflyst på grund af coronapandemien. Det vides endnu ikke om der kåres en DM-vinder, det afgør Danmarks Basketball-Forbund i de kommende uger.
  • Det internationale basketballforbund, FIBA, har meddelt, at sæsonen i Europe Cup er sat i bero. Bakken Bears er nået til semifinalen som efter planen lige nu spilles til september.
  • Bakken Bears vandt pokalfinalen i februar.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce