Annonce
Aarhus

DR flytter flere til Aarhus: Hele landet skal dækkes

DR flytter igen en redaktion til Aarhus. Foto: Erik Refner/Scanpix
Fra marts skal hele indlandsdækningen i DR koordineres fra Aarhus.

AARHUS: DR flytter - endnu en gang - redaktioner til Aarhus. Det fortæller statsradiofonien på sin hjemmeside.

Tidligere er både Vejret og Sporten som bekendt flyttet til adresser i postnumre, der starter med 8, og nu handler det om indlandsdækningen, der får et løft. Der bliver taler om en redaktion, som skal dække hele landet i samarbejde med DR's distrikter, og det skal altså koordineres fra Aarhus.

- Ved at samle indlandsdækningen i Aarhus vil vi skabe en mere balanceret nyhedsdækning, så vores indhold i højere grad afspejler hele Danmark og binder befolkningen sammen på tværs af forskelle. Vi vil være bedst på dagens store historier og sætte dagsorden med nye vinkler. Og så skal vi blive bedre til at fastholde fokus på de store historier over flere dage, siger nyhedsdirektør i DR, Sandy French i et interview med DR.dk.

Flytningen betyder, at nogle medarbejdere bliver flyttet til nye redaktioner, men skulle hverken betyde flere eller færre ansatte i DR, fortæller direktøren. Ændringerne træder i kraft 1. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce