Annonce
Alarm 112

Drabeligt overfald skulle sætte gang i bandekonflikt: Fire unge mænd anklaget for mord

Mohammad Al-Zerjawi også kendt som "Frisør Mudi" kom fra Viborg, og havde tilknytning til flere grupperinger i bande og rockermiljøet.
Et møde på en parkeringsplads om natten 23. juli sidste år udviklede sig til et drabeligt overfald, hvor en 42-årig mand fra Viborg døde. Nu er fire mand anklaget for overfaldet og mord. Retssagen starter mandag.

AARHUS: Utallige knivstik, snitsår, spark og slag var blot en del af den behandling, som fire mænd blev mødt med på en parkeringsplads i Brabrand 23. juli sidste år.

Parkeringspladsen ved Lenesvej 25 i Brabrand blev gerningssted for et banderelateret overfald, der endte med at koste en 42-årig mand fra Viborg livet og sætte to andre i livsfare.

Klokken 03.50 om natten skulle nogle mænd mødes på parkeringspladsen i Brabrand. Den specifikke årsag til mødet er endnu ukendt, men Østjyllands Politi vurderer, at det var uenighed om en narkohandel, der var skyld i overfaldet.

Annonce

Den dræbte var den 42-årige Mohammad Al-Zerjawi, der blev stukket adskillige gang i låret. Han havde tilnavnet "Frisør Mudi" og var tilknyttet rockergruppen Satudarah som prospect.

De fire tiltalte i sagen tilhører alle grupperingen, der går under navnet Brabrandgruppen. Det oplyste politiet i forbindelse med grundlovsforhøret i sagen.

De fire ofre havde forbindelse til rockergruppen Satudarah samt "Porsche-banden", der stammer fra Skive.

Drab, vold og trusler

De fire mænd er anklaget i seks forskellige forhold. Det viser anklageskriftet, som Århus Stiftstidende har fået aktindsigt i.

Det første forhold omhandler drabet. Her er alle fire gerningsmænd anklaget for "manddrab under særdeles skærpende omstændigheder". Her skulle de fire mænd have stukket den nu afdøde i låret flere gange, hvilket han senere hen døde af.

Alle forhold er begået under særligt eller særdeles skærpende omstændigheder. Hvilket betyder, at retten kan tillægge ekstra staf oveni en eventuel dom.

Fra anklageskriftet

Forhold to og tre omhandler de to andre knivoverfald, der fandt sted natten til 23. juli 2020. En mand blev i følge anklageskriftet tildelt adskillige knivstik i højre og venstre lår samt i højre håndflade. Det tredje offer fik en lidt anden behandling, han blev udover låret også stukket i arme og skuldre, derudover fik han også flere snitsår i ansigtet.

Begge mænd overlevede dog overfaldet.

Det sidste overfaldsoffer fik en noget "blidere" behandling end de tre andre. Han blev hverken stukket eller skåret i, men måtte "nøjes" med flere spark og slag fordelt på kroppen.

I forbindelse med overfaldet skulle de fire gerningsmænd også have truet ofrene med en pistol. Det hele er ifølge anklageskriftet foregået for at; "fremkalde en konflikt mellem Brabrandgruppen (BB) og Satudarah".

Annonce

Tre fængslet og en på flugt

De fire mænd, der er anklaget i sagen er henholdsvis 22, 25, 26 og 27 år gamle. Den 27-årige, 25-årige og 22-årige er alle anholdt og sidder varetægtsfængslet i Aalborg og Aarhus. Den 26-årige er varetægtsfængslet in absentia og eftersøgt internationalt.

Strafferammen for manddrab går fra fem års fængsel og helt op til fængsel på livstid. Alle forhold er begået under særligt eller særdeles skærpende omstændigheder. Hvilket betyder, at retten kan tillægge ekstra staf oveni en eventuel dom.

Retssagen starter mandag 4. oktober. Sagen er lige nu berammet til hele 10 retsdage.

Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Alarm 112

Villa stod i lys lue: - Bygningen er overtændt, og det brænder voldsomt derude

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Annonce