Annonce
Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Nye oplysninger førte til voldsomme sigtelser

Den 23-årige, der ankom sammen med Shmur (billedet) til væddeløbsbanen, er mandag ved retten i Aarhus blevet sigtet for forsøg på manddrab og trusler. Foto Axel Schütt
Retssagen om drabet på den århusianske rapper Shmur har endnu engang taget en uventet drejning. Den 23-årige, der er anklaget for at have forsøgt at sælge 50 kilo hash sammen med Shmur, er nu sigtet for forsøg på manddrab.

AARHUS: Endnu en gang har sagen om drabet på væddeløbsbanen taget en overraskende drejning.

Sagen blev ved sidste retsmøde udskudt på grund af helt nye oplysninger fra den krypterede kommunikationstjeneste Sky CC. Oplysningerne skulle i første omgang, være brugt til at løfte bevisbyrden i den igangværende sag.

Men de nye oplysninger har mandag medført nye og voldsomme sigtelser. Den 23-årige, der er anklaget for at have forsøgt at sælge 50 kilo hash, blev ved et grundlovsforhør mandag sigtet for forsøg på manddrab.

Annonce

Ifølge de sigtelser, specialanklager Birgitte Ernst læste op i retten mandag, skulle den 23-årige ved mødet på Jysk Væddeløbsbane 22. juli 2020 have skudt imod den tidligere dømte i sagen Mike Birkholm Bruus og truet den 42-årige mand, der er anklaget for at have dræbt Shmur.

Den 23-årige nægtede sig skyldig via sin forsvarer Andre Rouvillain.

Forkerte sted på det forkerte tidspunkt

De nye sigtelser stemmer faktisk rigtig godt overens med en af de forklaringer, der er blevet afgivet i retten tidligere i sagen.

Den ene(den 23-årige) trak en pistol og begyndte at råbe til os, at vi skulle lægge os ned, derefter skød han efter Mike, der smed sig ned bag en bil for at gemme sig, der troede jeg, de havde dræbt Mike

Forklarede den 42-årige 15. september i retten

Nærmere bestemt den 42-åriges forklaring af hvad der skete den aften på væddeløbsbanen. Han forklarede nemlig i forbindelse med sin afhøring følgende.

- Den ene (den 23-årige) trak en pistol og begyndte at råbe til os, at vi skulle lægge os ned, derefter skød han efter Mike, der smed sig ned bag en bil for at gemme sig, der troede jeg, de havde dræbt Mike, forklaredere den 42-årige i retten 15. september.

De nye sigtelser står dog i voldsom kontrast til, hvad den 23-årige forklarede i retten under sin afhøring.

Her nægtede han nogensinde at have set en pistol eller lignende i virkeligheden og sagde flere gange, at han kun havde set våben på film eller i serier på Netflix. Han nægtede også, at han var involveret i et kriminelt miljø og kun var sammen med Shmur på grund af en fælles interesse for musik.

Dømte og anklagede i sagen

Dømte

45-årige Thomas Raaber blev idømt et år og ni måneders fængsel for sin rolle som bagmand i den fejlslagne hashhandel.

42-årige Michael Aksel Olesen blev idømt et år og seks måneders fængsel for sin rolle som bagmand i den fejlslagne hashandel.

46-årige Mike Birkholm Bruus blev idømt to år og seks måneders fængsel for sin rolle som mellemmand og planlægger i den fejlslagne hashhandel.

Anklagede

En 42-årig mand fra København er anklaget for drabet på den 25-årige rapper. Han er også anklaget for at være køberen af hashen samt at have været med til at brænde to biler af i forlængelse af episoden på Jydsk Væddeløbsbane.

En 26-årig mand fra Aarhus er anklaget for primært at skulle være sælgeren af hashen. Subsidiært et forsøg på røveri, ved med trusler at have forsøgt at få fat i de penge, der skulle være brugt til at købe hashen.

En 23-årig mand fra Aarhus er anklaget for primært at skulle være sælgeren af hashen. Subsidiært et forsøg på røveri, ved med trusler at have forsøgt at få fat i de penge der skulle være brugt til at købe hashen.

Den 22-åriges forsvarer Andre Rouvillain sagde i retten mandag, at hans klient blot havde været på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Hvilket han også har udtalt tidligere i forbindelse med sagen.

Annonce

Afgørelse har lang fremtidsudsigt

Drabet fandt sted 22. juli 2020 cirka klokken 19. Et år og to måneder senere startede retssagen så. Det vil nogen måske mene er rigtig lang tid at vente før man finder en afgørelse. De involverede i den her sag, skal dog vente længe endnu. Det afsiges nemlig først dom 4. marts 2022.

Hvis den nuværende plan holder.

Sagen kort

  • 22. juli 2020 gik en hashhandel med 50 kilo hash helt galt.
  • Ved Jydsk Væddeløbsbane skulle hash og penge skifte hænder.
  • Handlen gik dog i vasken, og det endte i stedet med, at Aarhus-rapperen Shmur blev skudt og dræbt.
  • De tiltalte i sagen har siden været varetægtsfængslet, og er løbende blevet præsenteret for en dommer i retten.
  • På nuværende tidspunkt er de tre bagmænd bag hashhandlen alle idømt fængselsstraffe.
  • Nu mangler retssagen omkring drabet.

Sagen var ellers i første omgang sat til at være afsluttet 13. oktober, men på grund af de nye oplysninger, der er kommet undervejs trækker den altså i langdrag.

Derfor forsøgte forsvarerne til de to unge mænd, der i første omgang var anklaget for hashhandlen, i dag at få deres klienter løsladt fra deres varetægtsfængsling.

Forsvarerne lagde specielt vægt på den lange fremtidsudsigt til dommen, men retten besluttede at de begge fortsat skal sidde varetægtsfængslet.

Dette blev besluttet før de nye sigtelser blev fremført.

Retssagen forsætter 22. december.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Alarm 112

Se video: Ufatteligt tæt på at gå galt da cyklist kører direkte over for rødt lys i stort århusiansk ringvejskryds

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce