Annonce
Østjylland

Drastisk fald i sommerferie-indbrud: 88 færre ubudne østjyske gæster i år

Det her syn er markant færre kommet hjem fra sommerferie til i år. Foto: Johan Gadegaard/Scanpix
Sommerferien har normalt en tendens til at være højsæson for indbrud. Men den tendens er på vej nedad.

ØSTJYLLAND: Du kender sikkert godt frygten for at det sker - du kommer hjem fra sommerferie, så har der været indbrud. Det sker hvert år for mange østjyder, men i år er det sket noget sjældnere end ellers.

Sammenlignet med 2018 har 88 færre østjyder haft indbrud i sommerferien i år. Det svarer til et fald på 24 procent i forhold til 2018, og det er vicepolitiinspektør Lennart Glerup godt tilfreds med.

- Vi arbejder målrettet for at nedbringe antallet af indbrud i private hjem, og det er et af vores fokusområder. Vi har de senere år generelt set en nedgang i antallet af indbrud i Østjylland, og det er dejligt at se, at tendensen fortsætter – også henover en sommerferie, der jo ellers er højsæson for indbrud, siger han.

Ser man på udviklingen siden 2016, bliver smilet hos Lennart Glerup givetvis endnu bredere. I 2016 blev der nemlig anmeldt 440 indbrud mellem uge 27 og 32, mens det i år kun er blevet til 278. Ser man helt lokalt på Aarhus, så er faldet for den periode på 78 indbrud, fra 237 til 159.

Annonce

Østjyske indbrud i 2019

  • Syddjurs: 28 (35 i 2016)
  • Norddjurs: 16 (15 i 2016)
  • Favrskov: 15 (37 i 2016)
  • Odder: 12 (22 i 2016)
  • Randers: 45 (94 i 2016)
  • Samsø: 3 (0 i 2016)
  • Aarhus: 159 (237 i 2016)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];