Annonce
112

Fem-årig skræmt af halloween-spøg: Løb direkte ud foran lastbil og blev ramt

En fem-årig dreng blev kvæstet, da han torsdag aften blev skræmt af en mand med en maske i Gl. Rye. Arkivfoto
Fem-årig dreng kvæstet efter halloween-spøg. Han har blandt andet brækket bækkenet.

Gl. Rye: En halloween-spøg var meget tæt på at ende tragisk i Gl. Rye torsdag aften.

En fem-årig dreng blev nemlig så forskrækket, da en mand med en skræmmende maske åbnede døren i et hus, hvor han ville rasle slik, at drengen løb direkte ud foran en lastbil, der kom kørende på Ryesgade i Gl. Rye.

- Drengen blev ramt af lastbilen, som ikke kunne nå at bremse. Han er kvæstet, man var ved bevidsthed, da han blev kørt på sygehuset, fortæller vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi.

Han oplyser, at drengen skulle være uden for livsfare. Men han har fået brud på blandt andet bækkenet, og han skal have foretaget hudtransplantationer.

- Det er en dybt ulykkelig sag for alle. Både for drengen, for manden med masken, som jo bare ville lave sjov med børnene, for de børn og voksne der fulgtes med drengen og selvfølgelig for den lastbilchauffør, der ramte drengen, siger Stig Simonsen.

Han understreger, at der ikke er noget, der tyder på, at nogen har gjort noget ulovligt.

- At klæde sig ud er en del af det, halloween går ud på. Sådan er det. Men det er dybt trist og tragisk, at det ender sådan her, siger han.

Ulykken skete på Ryesgade i Gl. Rye klokken 17.47 torsdag aften. Lastbilchaufføren er en 31-årig mand fra Sæby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce