Annonce
forside

Dreng dræbt under flugt fra politiet

Det var her i kurven på Hørretvej umiddelbart nord for Visbjergvej, politipatruljen kørte ind i drengenes bil, der lå på kørebanen med bunden i vejret. Foto: Hans Petersen

To brødre fra Mårslet forsøgte natten til fredag at køre fra politiet. Den ene blev dræbt i forsøget, og Statsadvokaturen skal nu undersøge omstændighederne.

Annonce

En 14-årig dreng fra Mårslet mistede i nat livet, da han sammen med sin 17-årige storebror forsøgte at undslippe politiet.

Ifølge statsadvokaten ramte drengens bil et vejtræ, for den trillede ned ad skrænten og endte på kørebanen. Foto: Hans Petersen.

Kort efter midnat observerede en patrulje fra Østjyllands Politi en bil, ad Ringvej Syd i retning mod Oddervej. Men da patruljen ville kontrollere fører og passager, satte bilen farten kraftigt op.

Da patruljen fik vendt politivognen, var flugtbilen allerede ude af syne, og politiet fik først kontakt igen på Hørretvej mod Mårslet. Bilen var på dette tidspunkt flere hundrede meter foran patruljen.

Da politiet kørte gennem en kurve på Hørretvej umiddelbart nord for Visbjergvej, lå der en personbil på taget på tværs af kørebanen. Patruljen foretog opbremsning, men ramte den forulykkede personbil.

- Ved efterfølgende undersøgelse på stedet kunne det konstateres, at personbilens fører havde mistet herredømmet over bilen, der således var forulykket inden patruljebilen kom frem til stedet, oplyser vagtchef hos Østjyllands Politi, Jens Fonseca.

Drengene er begge fra Mårslet Skole. Den ældste bror pådrog sig flere overfladiske, ikke livstruende kvæstelser og er indlagt på Århus Sygehus. Han går ikke længere på skolen, mens den yngste - der mistede livet i nat - stadig gik der.

Sagen er nu overdraget til Statsadvokaturen, der skal som altid skal efterforske politiets rolle i sager, hvor personer bliver dræbt eller kommer alvorligt tilskade i politiets varetægt eller i forbindelse med en eftersætning, som nattens biljagt hedder i politisprog.

- Vi kan endnu ikke sige, hvem af drengene, der kørte bilen. Heller ikke om den yngste bror blev dræbt, da drengene mistede herredømmet, eller om det skete i kollisionen med politibilen, siger statsadvokat for Nord- og Østjylland, Kirsten Dyrman.

- Der var tale om en meget voldsom ulykke. Drengene ramte et vejtræ, der blev revet op med rod, fortæller hun.

Statsadvokaten oplyser, at den involverede patruljevogn var en hundepatrulje med to meget erfarne betjente fra Østjyllands Politi. Ingen af betjentene kom til skade.

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce