Annonce
Aarhus

Drenge afvist af 1-1-2: Her er politiets forklaring

En tur på denne gynge endte med et ordentlig fald for Silas Damsgaard. Han slog ryggen, men måtte vente længe på ambulancen. Han er heldigvis kommet sig uden mén. Foto: Klaus Madsen

Fire 12-årige drenge kunne ikke få en ambulance, da en af dem var faldet fra 3,5 meter og og slog ryggen. De fik besked på at få fat i en voksen. - De burde have haft en ambulance, erkender chef for vagtcentral.

Annonce

Fredericia: 12-årige Daniel Outzen blev afvist, da han sidste lørdag ringede 1-1-2 for at skaffe hjælp til sin ven Silas Damsgaard.

Silas var faldet ned fra en gynge i et skovområde i Fredericias vestby og slog ryggen. Men han kunne ikke få en ambulance. Hent en voksen, lød beskeden fra alarmcentralen.

Det var en fejl, lyder det nu fra Tom Trude fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi. Han er chef for beredskabet, som har politiets alarmcentral i Slagelse under sig. Det var her, Daniels opkald gik ind lørdag 29. september sidst på eftermiddagen.

- Vi har nu lyttet samtalen igennem. På baggrund af gennemlytningen vurderer jeg, at vi burde have viderestillet det opkald til AMK vagtcentralen i Region Syddanmark, siger Tom Trude.

Daniel Outzen fortalte til Fredericia Dagblad, at faldet skete fra cirka 3,5 meters højde. Men der nævnes ikke noget om faldhøjde i samtalen, oplyser Tom Trude.

Annonce

Får først fat i politiet

Når man ringer 1-1-2, bliver man i første omgang stillet ind til politiets alarmcentral. Hvis der er tale om sygdom eller ulykke, bliver man viderestillet til en 1-1-2-visitator, som kan sørge for den videre hjælp. For eksempel kan der sendes en ambulance.

- Under opkaldet har man forsøgt at hjælpe nogle opskræmte børn, som var i en penibel situation og uden deres forældre. Vi har taget den vurdering, at de kunne hente deres forældre, som var en kilometer væk. Men her burde vi have stillet opkaldet ind til AMK vagtcentralen, så der kunne tages en vurdering af, om der skulle sendes en ambulance, siger Tom Trude.

Da Fredericia Dagblad i første omgang skrev om sagen, stod der, at drengene blev afvist af AMK Vagtcentralen i Region Syddanmark. Men det var ikke korrekt. 12-årige Daniel Outzen talte med politiets alarmcentral. Først da hans mor, Jette Odgaard-Jensen, ringede 1-1-2, blev hun stillet ind til AMK Vagtcentralen i Region Syddanmark. Det skete ifølge Jette Odgaard-Jensen 14 minutter efter, at Daniel havde ringet.

Vagtcentralchef Kim Ahlers bekræfter mandag, at regionenens AMK Vagtcentral kun modtog ét opkald i forbindelse med hændelsen. Og at der i den forbindelse blev sendt en ambulance.

Annonce

Mor: De burde have sendt en ambulance

Sandra Damsgaard bad fredag regionen om at undersøge hændelsen igen. Hun har mandag modtaget en beskrivelse af forløbet. Hun er stadig utilfreds med håndteringen af drengenes opkald til 1-1-2.

- Det var for dårligt, at de ikke stillede opkaldet videre. De burde egentlig bare have sendt en ambulance. Tænk, hvis ryggen havde været brækket, lyder det fra Sandra Damsgaard.

Tom Trude oplyser, at familien har mulighed for at klage til Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi. Politiet er også klar til en samtale om forløbet, hvis familien ønsker det.

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce