Annonce
112

Drenge fandt tobak for op mod en halv million kroner i skovbunden

To 13-årige drenge fandt lørdag formiddag op mod 70 kasser med tobak på en skrænt ved Bygholm Sø. Politiet efterforsker nu, hvordan tobakken er endt i Horsens. Privatfoto
En affaldsindsamling ved Bygholm Sø fik lørdag et lidt andet resultat for to 13-årige drenge, end de havde regnet med.

Horsens: To 13-årige drenge gjorde lørdag et opsigtsvækkende fund på en skrænt ved Bygholm Sø.

Drengene gik lørdag morgen - bevæbnet med en skraldesæk - ud for at samle skrald ved Bygholm Sø i forbindelse med World Cleanup Day, som den lokale Rema-butik havde besluttet at markere.

- Efter et kvarters tid ringede de til mig og sagde: "Far, der er tobak over hele skoven, kom lige og hjælp os". Jeg tænkte, det var lidt noget pjat, men de insisterede, og så kørte jeg ud til dem for at hjælpe, fortæller drengenes far Flemming Madsen, der er købmand i Rema 1000 Bygholm, der stod bag affaldsindsamlingen.

Han var med egne ord nærmest rystet, da han så, hvad drengene havde fundet på en skrænt ved en lille p-plads.

- Der lå op mod 70 kasser tobak i skovbunden. Det er en meget stor mængde tobak. Umiddelbart vil jeg vurdere, der er tobak for op mod en halv million kroner, som tydeligvis var læsset hurtigt ud over skrænten, siger Flemming Madsen, der som købmand har en fornemmelse af, hvad de store grossistpakker med tobak kan koste.

Han var ikke er i tvivl om, at der er tale om tyvekoster.

Derfor kontaktede Flemming Madsen politiet, som ankom til stedet efter et stykke tid.

- Drengene blev stående for at passe på tobakken og vise politiet vej. De hjalp betjentene med at læsse det ind i politibilen, fortæller købmanden.

Annonce

Stammer fra Fyn

Hos Sydøstjyllands Politi bekræfter fungerende vicepolitiinspektør Stig Simonsen, at politiet lørdag rykkede ud for at hente en større mængde tobak i skoven ved Bygholm Sø.

- Vi fik en anmeldelse om, at nogen havde fundet tobakken, og vi hentede det, fortæller han.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor stor en mængde tobak der var tale om, ligesom han heller ikke kan sige, hvor meget det er værd.

- Men jeg kan fortælle, at vi ret hurtigt fandt ud af, at det formentlig stammer fra et indbrud et sted på Fyn. Nu må efterforskningen så vise, hvordan det er endt i Horsens, siger Stig Simonsen, som oplyser, at tobakken blev transporteret ind til politigården, hvor det skal afhentes af ejeren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce