Annonce
112

Drenge fandt tobak for op mod en halv million kroner i skovbunden

To 13-årige drenge fandt lørdag formiddag op mod 70 kasser med tobak på en skrænt ved Bygholm Sø. Politiet efterforsker nu, hvordan tobakken er endt i Horsens. Privatfoto
En affaldsindsamling ved Bygholm Sø fik lørdag et lidt andet resultat for to 13-årige drenge, end de havde regnet med.
Annonce

Horsens: To 13-årige drenge gjorde lørdag et opsigtsvækkende fund på en skrænt ved Bygholm Sø.

Drengene gik lørdag morgen - bevæbnet med en skraldesæk - ud for at samle skrald ved Bygholm Sø i forbindelse med World Cleanup Day, som den lokale Rema-butik havde besluttet at markere.

- Efter et kvarters tid ringede de til mig og sagde: "Far, der er tobak over hele skoven, kom lige og hjælp os". Jeg tænkte, det var lidt noget pjat, men de insisterede, og så kørte jeg ud til dem for at hjælpe, fortæller drengenes far Flemming Madsen, der er købmand i Rema 1000 Bygholm, der stod bag affaldsindsamlingen.

Han var med egne ord nærmest rystet, da han så, hvad drengene havde fundet på en skrænt ved en lille p-plads.

- Der lå op mod 70 kasser tobak i skovbunden. Det er en meget stor mængde tobak. Umiddelbart vil jeg vurdere, der er tobak for op mod en halv million kroner, som tydeligvis var læsset hurtigt ud over skrænten, siger Flemming Madsen, der som købmand har en fornemmelse af, hvad de store grossistpakker med tobak kan koste.

Han var ikke er i tvivl om, at der er tale om tyvekoster.

Derfor kontaktede Flemming Madsen politiet, som ankom til stedet efter et stykke tid.

- Drengene blev stående for at passe på tobakken og vise politiet vej. De hjalp betjentene med at læsse det ind i politibilen, fortæller købmanden.

Annonce

Stammer fra Fyn

Hos Sydøstjyllands Politi bekræfter fungerende vicepolitiinspektør Stig Simonsen, at politiet lørdag rykkede ud for at hente en større mængde tobak i skoven ved Bygholm Sø.

- Vi fik en anmeldelse om, at nogen havde fundet tobakken, og vi hentede det, fortæller han.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor stor en mængde tobak der var tale om, ligesom han heller ikke kan sige, hvor meget det er værd.

- Men jeg kan fortælle, at vi ret hurtigt fandt ud af, at det formentlig stammer fra et indbrud et sted på Fyn. Nu må efterforskningen så vise, hvordan det er endt i Horsens, siger Stig Simonsen, som oplyser, at tobakken blev transporteret ind til politigården, hvor det skal afhentes af ejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce