Annonce
Østjylland

Drenge løber 1000 km på løbehjul

<p>1000 kilometer på bare ti dage lyder som en barsk omgang, og de to drenge håber, at ­mange vil støtte det gode formål. Privatfoto</p>

Der skal gode ben til, men det har de to elever på Odder Gymnasium, Allan Ludvigsen og Frederik Woldenhof allerede bevist, at de har.

De planlægger at køre 1000 km på løbehjul med det formål at samle penge ind til Kræftens bekæmpelse.

Annonce

Sidste år i efterårsferien kørte de en tur på 400 km. fra Odder til København, så de ved, hvad det kræver at få lange distancer klaret på et løbehjul.

De to, der begge er 19 år, har sat sig for at køre Jylland rundt -1000 kilometer på 10 dage med start omkring 24. juli.

De har oprettet en facebookside, hvor interesserede vil kunne følge projektet, se ruten og gerne støtte med penge.

»Selve indsamlingen laver vi via Kræftens Bekæmpelse, hvor man kan starte sin egen indsamling. Vi håber på at finde en masse sponsorer, som vil støtte pr. kørt kilometer og også, at der undervejs vil være mennesker, der sender bidrag,« fortæller Allan Ludvigsen.

De har planlagt turen, så de er af sted ultimo juli til primo august.

»Vi har oprettet en facebook side, hvor vi dagligt vil lave opdateringer på vores tur: www.facebook.com/tourdejylland. Aktivitet på siden begynder dog først op til turstart,« siger han.

Allan Ludvigsen går i 2. g, mens Frederik Woldenhof bliver student i år.

Turen til sommer bliver lidt bedre planlagt end den første tur, blandt andet i forhold til at arrangere overnatning. Men de to drenge vil ikke love at følge planen slavisk. For der skal jo være plads til at møde en masse fantastiske og gæstfrie mennesker undervejs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce