Annonce
AGF

Drift af Ceres Park og Arena: Venstre vil have juridisk kattelem for AGF undersøgt

Hvem skal drive Ceres Park og Arena i fremtiden?. Foto: Jens Thaysen
Socialdemokratiet kalder det sund fornuft, at kommunen tager driften af Ceres Park og Arena tilbage, hvilket der umiddelbart er flertal for i byrådet. Sagen skal dog en tur forbi kulturudvalget.

IDRÆTSPOLITIK: AGF kan godt begynde at indstille sig på, at driften af Ceres Park og Arena overgår til Aarhus Kommune fra nytår.

Da spørgsmålet om driften af Atletion-området for enden af Stadion Allé onsdag var på dagsordenen i byrådet, tilkendegav et flertal, at de vil bakke op om kulturrådmand Rabih Azad-Ahmads (R) fire punkter i en indstilling til at kommunen i byggeperioden de kommende år skal drive Atletion.

De fire punkter handler om, at kommunen skal varetage driften af Atletion, AGF skal leje stadion, merudgifter forbundet med driften dækkes af Sport & Fritids decentraliseringsordning.

Annonce

- Når man bygger ethvert parti, så har man nogle grundværdier. De værdier er afgørende for den beslutning, man træffer. For vores tilfælde er de værdier frihed, lighed og solidaritet. Men det hænder også, at man får sager, hvor det kan være svært at træffe en beslutning ud fra et idelogisk standpunkt. Og i så kan man sige, at man træffer sin beslutning ud fra sund fornuft. Og sådan en sag har vi med at gøre i dag.

- Det er den sunde fornuft, der ligger bag vores beslutning om at bakke op bag indstillingen fra Kulturrådmanden. Det kommende byggeri vil udfordre driften af idrætskomplekset. Og da aftalen udløber ved årsskiftet er det sund fornuft at støtte de fire punkter, sagde Lone Hindø (S).

Vil undersøge jura

Venstre er ikke afvisende for at bakke op om forslaget, men de vil have undersøgt om juraen kan udfordres.

- Vi er enige med Socialdemokratiet i, at sund fornuft sjældent tager fejl. Uagtet har vi oplevet tilfælde hvor den er fejlet. I dette spørgsmål er vi generelt modstander af, at kommunen skal drive den type anlæg. Men det kan give mening i den ekstraordinære situation. Men det vil vi gerne overbevises om, så det ikke bare er mavefornemmelsen og den sunde fornuft, der afgør udfaldet.

- Det er juraen og ikke den sunde fornuft, der har gjort, at sagen er på byrådets dagsorden i dag. Det skal udfordres om aftalen kan forlænges juridisk, fordi det rigtige vil være, at kommunen hjemtager om et år, sagde Bünyamin Simsek (V).

Han bakkes op af Nye Borgerlige:

- Vi ville klart have foretrukket, at den nuværende aftale kunne have været fortsat. Hvis der er mulighed for at udskyde det, som Venstre er inde på, er det sund fornuft. Det er oplagt, at AGF får det sidste hele år med, sagde Henrik Arens (NB).

Spørgsmålet sendes i kulturudvalget, men Rabih Azad-Ahmad (R), Rådmand, Kultur og Borgerservice, gav ikke opmuntrende ord til Venstre.

- Vi kan ikke forlænge den nuværende aftale, det siger juraen. Vi har fået en intern og ekstern vurdering om forlængelse, og vurderingen er, at der ikke kan ske forlængelse - det må vi henholde os til, sagde rådmanden, der mindede om, at han i øvrigt selv har en jura-baggrund.

- Vurderingen er, at det vil være yderst vanskeligt at lave aftale med ekstern i en så omskiftelig periode. Det er en vanskelig proces. Vi skal bygge et nyt stadion og generne for de andre idrætsgrene skal være færrest mulige. Det kræver fleksibilitet og handlekraft - derfor giver det mening, at Aarhus Kommune er bygherre og driftsherre, sagde Rabih Azad-Ahmad (R).

Annonce

Flertal for forslaget

Foruden Radikale Venstre og Socialdemokratiet, bakkede også Konservative Folkeparti, SF og Enhedslisten op om forslaget.

- Det er en spændende og rodet tid for bygningerne og brugere i området. Derfor kan det være en god idé at tage driften hjem.

- Jeg vil gerne rose AGF for at ønske at blive ved med at være forpagtninger. Det betyder, at de må se en mulighed for stadig at tjene penge på driften, sagde Mette Bjerre (SF).

- Vi støtter de fire beslutningspunkter og ser det egentlig som en ret klar sag. Det har stor praktisk betydning at kommunen selv driver under byggeperioden. Jeg kan forstå, at Venstre vil udfordre juraen, og det er altid spændende, sagde Thure Hastrup (EL).

Annonce

Ikke AGF mod kommunen

Ifølge Det Konservative Folkeparti handler sagen ikke om, at kommunen er i kamp mod AGF.

- I pressen bliver det her nogle steder gjort til en sag for eller imod AGF. Men for Det Konservative Folkeparti er det ikke et spørgsmålet. Vi vil behandle alle parter i området lige, så det ikke er lettere for nogen at drive en forretning frem for andre, sagde Peter Sporleder (KF).

I kulturudvalget skal den fremtidige økonomi, juraen samt Atletions andre brugere behandles.

Endelig understregede kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R), at dette er et spørgsmål om interimsdriften indtil det nye fodboldstadion står færdig:

- Vi er enige med AGF om, at vi alle vil det bedste for byens hold. Derfor lægger jeg op til, at AGF skal drive fodboldstadion i fremtiden.

Annonce
Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

AGF

Se videoanalyse: David Nielsen stopper som cheftræner i AGF

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Napoli-tricks i Bispehaven: To mænd hoppede ind i kvindes bil, holdt hende som gidsel og stjal hendes tasker

Annonce