Annonce
AGF

Drift af Ceres Park og Arena: Venstre vil have juridisk kattelem for AGF undersøgt

Hvem skal drive Ceres Park og Arena i fremtiden?. Foto: Jens Thaysen
Socialdemokratiet kalder det sund fornuft, at kommunen tager driften af Ceres Park og Arena tilbage, hvilket der umiddelbart er flertal for i byrådet. Sagen skal dog en tur forbi kulturudvalget.

IDRÆTSPOLITIK: AGF kan godt begynde at indstille sig på, at driften af Ceres Park og Arena overgår til Aarhus Kommune fra nytår.

Da spørgsmålet om driften af Atletion-området for enden af Stadion Allé onsdag var på dagsordenen i byrådet, tilkendegav et flertal, at de vil bakke op om kulturrådmand Rabih Azad-Ahmads (R) fire punkter i en indstilling til at kommunen i byggeperioden de kommende år skal drive Atletion.

De fire punkter handler om, at kommunen skal varetage driften af Atletion, AGF skal leje stadion, merudgifter forbundet med driften dækkes af Sport & Fritids decentraliseringsordning.

Annonce

- Når man bygger ethvert parti, så har man nogle grundværdier. De værdier er afgørende for den beslutning, man træffer. For vores tilfælde er de værdier frihed, lighed og solidaritet. Men det hænder også, at man får sager, hvor det kan være svært at træffe en beslutning ud fra et idelogisk standpunkt. Og i så kan man sige, at man træffer sin beslutning ud fra sund fornuft. Og sådan en sag har vi med at gøre i dag.

- Det er den sunde fornuft, der ligger bag vores beslutning om at bakke op bag indstillingen fra Kulturrådmanden. Det kommende byggeri vil udfordre driften af idrætskomplekset. Og da aftalen udløber ved årsskiftet er det sund fornuft at støtte de fire punkter, sagde Lone Hindø (S).

Vil undersøge jura

Venstre er ikke afvisende for at bakke op om forslaget, men de vil have undersøgt om juraen kan udfordres.

- Vi er enige med Socialdemokratiet i, at sund fornuft sjældent tager fejl. Uagtet har vi oplevet tilfælde hvor den er fejlet. I dette spørgsmål er vi generelt modstander af, at kommunen skal drive den type anlæg. Men det kan give mening i den ekstraordinære situation. Men det vil vi gerne overbevises om, så det ikke bare er mavefornemmelsen og den sunde fornuft, der afgør udfaldet.

- Det er juraen og ikke den sunde fornuft, der har gjort, at sagen er på byrådets dagsorden i dag. Det skal udfordres om aftalen kan forlænges juridisk, fordi det rigtige vil være, at kommunen hjemtager om et år, sagde Bünyamin Simsek (V).

Han bakkes op af Nye Borgerlige:

- Vi ville klart have foretrukket, at den nuværende aftale kunne have været fortsat. Hvis der er mulighed for at udskyde det, som Venstre er inde på, er det sund fornuft. Det er oplagt, at AGF får det sidste hele år med, sagde Henrik Arens (NB).

Spørgsmålet sendes i kulturudvalget, men Rabih Azad-Ahmad (R), Rådmand, Kultur og Borgerservice, gav ikke opmuntrende ord til Venstre.

- Vi kan ikke forlænge den nuværende aftale, det siger juraen. Vi har fået en intern og ekstern vurdering om forlængelse, og vurderingen er, at der ikke kan ske forlængelse - det må vi henholde os til, sagde rådmanden, der mindede om, at han i øvrigt selv har en jura-baggrund.

- Vurderingen er, at det vil være yderst vanskeligt at lave aftale med ekstern i en så omskiftelig periode. Det er en vanskelig proces. Vi skal bygge et nyt stadion og generne for de andre idrætsgrene skal være færrest mulige. Det kræver fleksibilitet og handlekraft - derfor giver det mening, at Aarhus Kommune er bygherre og driftsherre, sagde Rabih Azad-Ahmad (R).

Annonce

Flertal for forslaget

Foruden Radikale Venstre og Socialdemokratiet, bakkede også Konservative Folkeparti, SF og Enhedslisten op om forslaget.

- Det er en spændende og rodet tid for bygningerne og brugere i området. Derfor kan det være en god idé at tage driften hjem.

- Jeg vil gerne rose AGF for at ønske at blive ved med at være forpagtninger. Det betyder, at de må se en mulighed for stadig at tjene penge på driften, sagde Mette Bjerre (SF).

- Vi støtter de fire beslutningspunkter og ser det egentlig som en ret klar sag. Det har stor praktisk betydning at kommunen selv driver under byggeperioden. Jeg kan forstå, at Venstre vil udfordre juraen, og det er altid spændende, sagde Thure Hastrup (EL).

Annonce

Ikke AGF mod kommunen

Ifølge Det Konservative Folkeparti handler sagen ikke om, at kommunen er i kamp mod AGF.

- I pressen bliver det her nogle steder gjort til en sag for eller imod AGF. Men for Det Konservative Folkeparti er det ikke et spørgsmålet. Vi vil behandle alle parter i området lige, så det ikke er lettere for nogen at drive en forretning frem for andre, sagde Peter Sporleder (KF).

I kulturudvalget skal den fremtidige økonomi, juraen samt Atletions andre brugere behandles.

Endelig understregede kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R), at dette er et spørgsmål om interimsdriften indtil det nye fodboldstadion står færdig:

- Vi er enige med AGF om, at vi alle vil det bedste for byens hold. Derfor lægger jeg op til, at AGF skal drive fodboldstadion i fremtiden.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bestseller-milliardær er Skotlands rigeste: Holch Povlsen er højlandets største jordbesidder

Sport For abonnenter

Kommentar: Hvilken succes, Skanderborg Aarhus har været. Og i næste sæson bliver det endnu bedre

Aarhus

Bjørn forsøger hele tiden at blive klogere på vin: Nu inviterer han til festival med sjældne vine i Risskov

Sport

Topmålvogter på plads i Aarhus United

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Byudvikling

Prisstigninger på grus og asfalt: Her er de vej- og stiprojekter i Aarhus, der må udskydes

Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Debutant med godkendt indsats i sæsonens sidste kamp

Aarhus

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Debat

De uuddannede og skæve eksistenser kommer også: Og vi skal hjælpe alle flygtninge alt det, vi kan

Byudvikling For abonnenter

Frederiksbjerg Torv skal friskes op: Mere grønt og røde bænke - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Østjylland

Søndag aften begyndte en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Annonce