Annonce
Aarhus

Drive-by skyderi med fyrværkeri og kanonslag kastet ud af vinduet: Østjyllands Politi melder om flere fyrværkeri-hændelser

Sådan så det ud nytårsmorgen i Brabrand, hvor der blandt andet var blevet ødelagt et busskur på et sted, hvor der også var problemer med fyrværkeri. Foto: Jens Thaysen
Problemer med fyrværkeri, der blev skudt mod personer fortsatte 1. januar. Her er syv af de anmeldelser, som politiet rykkede ud til.
Annonce

AARHUS: Brandvæsen og politi blev beskudt med fyrværkeri ved en hændelse nytårsnat, da en containerbrand skulle slukkes i Gellerup.

Det var blot den seneste hændelse i en række angreb med fyrværkeri især i det vestlige Aarhus.

Torsdag kan Østjyllands Politi oplyse, at der har været flere problemer med fyrværkeri i det østjyske siden.

I alt melder politiet om syv hændelser om ”fyrværkeri til ulempe”, som du kan læse her:

  • Onsdag klokken 15.52 stod en 24-årig kvinde sammen med flere andre personer ved et busstoppested i krydset Vestre Ringgade/Viborgvej i Aarhus, da der pludselig blev affyret fyrværkeri fra en lejlighed med retning mod de ventede buspassagerer. Den 24-årige kvinde kunne udpege den lejlighed, hvor fyrværkeriet, der blev beskrevet som ”heksehyls-lignende”, blev afskudt fra, og betjentene tog kontakt til den 15-årige pige, der angiveligt skulle have affyret det, og gav hende klar besked om ikke at gøre det igen.
  • Onsdag klokken 16.34 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at fire unge personer løb rundt og affyrede fyrværkeri på boldbanerne ved Brabrandhallen på Engdalsvej i Brabrand. Det lykkedes dog ikke politiet at få fat på de unge mennesker.
  • Onsdag klokken 17.44 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at nogle personer kørte rundt i en bil på Lillegade i Grenaa og kastede kanonslag ud af vinduet i retning mod folk på gaden. Anmelderen havde set to personer i bilen, en mand, da sad på forsædet, iført rød jakke og kasket og en kvinde på passagersædet.
  • Onsdag klokken 21.49 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en flok drenge skød fyrværkeri af ved Janesvej i Brabrand. Ifølge anmelderen skød de fyrværkeriet hen ad vejen i stedet for op i luften, men dog ikke umiddelbart mod andre personer.
  • Onsdag klokken 23.47 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at nogle personer stod og affyrede bomberør ved Reginehøjvej i Aarhus N. Da betjentene kom til stedet kunne de se to personer, der stod og affyrede bomberør, men da personerne fik øje på politibilen, løb de fra stedet. Betjentene tændte for udrykningen for at få dem til at standse, hvilket de ikke gjorde. Betjentene satte derfor efter dem til fods og råbte flere gange til de to personer, at de skulle standse. Det lykkedes betjentene at få fat i den ene af dem, en 18-årig mand, der blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Det lykkedes ikke at få fat i den anden person.
  • Kort efter midnat natten til torsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der på Silkeborgvej i Brabrand blev affyret fyrværkeri fra en sort stationcar mod personer, der stod ved at busskur. Bilen kørte efterfølgende fra stedet, og det lykkedes ikke for patruljerne at finde frem til den.
  • Tidligt torsdag morgen, kl. 06.10, blev Østjyllands Politi kontaktet af en buschauffør på buslinje 4A, der ved Karen Blixens Boulevard i Brabrand havde oplevet at en gruppe drenge havde skudt med fyrværkeri efter busserne. Der var intet signalement af drengene, og det lykkedes ikke for patruljerne at finde frem til dem.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-udbrud fortsætter: På et døgn er yderligere 42 århusianere fundet syge

Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Overraskende, kraftfuld og meget pludselig

Annonce