Annonce
Kultur

Drive in-succes i Tangkrogen: Mads Langer vender tilbage til P Scenen

Mads Langer indviede P Scenen på Tangkrogen 24. april. Langers drive in-debut var i følge arrangørerne den første koncert af sin art i verden, og det har kastet interviews af sig i internationale medier. 30. maj vender Mads Langer tilbage til P Scenen. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
P Scenen i Tangkrogen har i tre uger stået for at levere drive in-underholdning til århusianerne i coronakrisen. Nu har det lokale initiativ indledt et større samarbejde med koncertarrangørerne Live Nation, der sender en række danske musikere rundt på drive in-turné i Danmark.

AARHUS: Mads Langer var den første til at indtage P Scenen i Tangkrogen 24. april. Siden har foredragsholdere, standup-komikere og andre musikere gjort deres til at forsøde coronatilværelsen for de underholdnings-sultne århusianere.

Konceptet går i al sin enkelthed ud på, at man fra sin egen bil og i sikker afstand til andre gæster oplever koncerten via bilradioen. Og det er blevet taget godt imod af århusianerne, fortæller Marc Chemnitz, partner i Front of House, der er en af initiativtagerne til P Scenen.

- Over 80 procent af alle billetter bliver solgt. Sidste weekend havde vi tre udsolgte arrangementer med 500 biler til hver. Det er potentielt 7.500 mennesker, siger han og fortsætter:

- Endnu har vi kun fået positive tilbagemeldinger fra optrædende, publikum, myndigheder og frivillige. Det føles vildt fedt at være en del af.

Marc Chemnitz oplever, at hele den brede vifte af arrangementer - fra psykolog Svend Brinkmann til ungernes favoritter Paw Patrol - trækker publikum til Tangkrogen.

- Svend Brinkmann var nærmest udsolgt en tirsdag aften. Og det har overrasket mig, at der var så mange, der var interesseret i Paw Patrol, noget, som jeg ikke vidste, fandtes, siger Marc Chemnitz og griner.

Han understreger, at P Scenen er et filantropisk foretagende.

- Penge må vi tjene på et andet tidspunkt, lige nu handler det om at lave en platform, hvorfra vi kan komme ud med musik, kunst og kultur, så vi kan få gang i nogle oplevelser, siger han.

P Scenen

Lørdag 30. maj lander koncert-turnéen "Drive In - Live" i Aarhus med Annika Aakjær (kl. 15.15-16.15) og Mads Langer (kl. 18.15-19.15) og Phlake (21.15-22.15).

1. juni: Mads & Monopolet

4. juni: L.O.C.

5. juni: Dobbelt koncert med Claus Hempler og Teitur

6. juni: Malk de Koijn

Se hele P Scenens øvrige program på pscenen.dk

Nyt samarbejde

Parterne bag P Scenen har nu indgået et samarbejde med den store koncertarrangør Live Nation, der fra midten af maj og hen over sommeren sender en rækker musikere og andet godtfolk på drive in-turné til København, Herning, Aalborg, Odense og Aarhus, hvor koncerterne finder sted i Tangkrogen.

Turnéen har fået navnet "Drive In - Live", og publikum kan opleve koncerter med blandt andre L.O.C., Annika Aakjær, Claus Hempler, Teitur, Malk de Koijn og Mads Langer.

- Live Nation har fulgt med på sidelinjen i hele projektet med P Scenen, for ét er at have fået en idé, noget andet er at udføre den. Vi hjælper dem med at få det op at køre, og de spejler vores måde at gøre det på. Samarbejdet består i at de tager udgangspunkt i deres store protokol af artister, og så hjælper vi dem i forbindelse med sparring og rådgivning, siger Marc Chemnitz.

Annonce

Langer kom bredt ud

Mads Langers drive in-debut var i følge arrangørerne den første koncert af sin art i verden. Det har kastet interviews af sig i internationale medier som L.A. Times, New York Post, BBC, og Forbes Magazine.

Langer selv er overvældet af den store interesse for den nye koncertform.

- Det bliver ved med at vælte interviews ind fra hele verden. Det er en kæmpe glæde for mig at kunne være med til at sprede lidt solskin udover denne ellers meget specielle tid, siger Mads Langer i en pressemeddelelse.

Selv om der er en forrude mellem artisten og publikum, oplever han, at drive in-konceptet kan noget andet end den traditionelle koncert.

- Jeg oplevede, at der faktisk blev skabt et ret intimt rum mellem mig og publikum, da jeg spillede min først drive in-koncert. Det er som at spille for fire mennesker - bare gange 500, siger Mads Langer, der 30. maj vender tilbage til Tangkrogen.

På Drive In - Live-programmet er også familieunderholdning med Onkel Reje og dilemmaer med Mads & Monopolet.

P Scenen i Tangkrogen tilbyder en bred vifte af arrangementer, og det vinder genklang hos publikum. 80 procent af alle billetter bliver solgt, oplyser arrangørerne. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Annonce

Lange berettigelse

Foreløbig er der program på P Scenen til slutningen af juni, og Marc Chemnitz fortæller, at man vil blive med at lave drive in-arrangementer så længe, det giver mening og i takt med regeringens bestemmelser.

- Vi er alle interesserede i at komme ud at optræde som normalt igen og arbejde med events, som vi plejer, men lige nu er dette det eneste alternativ, som kan lade sig gøre. Bliver der åbnet op for, at man må være 50 mennesker samlet, laver vi en zone til 50 mennesker foran scenen, som kan høre koncerten med høretelefoner på. Det samme gør vi, hvis de åbner op for 100, siger han.

P Scenen har pladsen i Tangkrogen til 1. august.

- Vi har en berettigelse i lang tid. Vi har mange forespørgsler fra mange forskellige aktører. Derfor arbejdet vi også benhårdt sammen med Aarhus Kommune for at se, om vi kan gøre noget, der kan understøtte lokale initiativer, siger Marc Chemnitz.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Annonce