Annonce
Erhverv

Drivkraften er bæredygtighed og lysten til at skabe en bedre verden

Christina Christensen og Andreas Normann danner par både professionelt og privat, med udgangspunkt i design fra hjemmet i Odder. Pressefoto.

Christina og Andreas udlever deres drøm med start up-virksomheden FRIDAJOHS designstudio

Annonce

Lysten til at skabe nyt nærmest stråler ud af det solidt byggede murermesterhus fra 1930-erne i Odder. Indenfor byder iværksætterne Christina og Andreas på lækker, stempelbrygget kaffe, mens de roligt beretter om deres mål med deres designvirksomhed.

Christina Christensen slår det fast med syvtommersøm:

- Indholdet er det væsentligste for os, mere end forretningen.

Christina startede FRIDAJOHS op i begyndelsen af 2016, og i løbet af året sluttede hendes mand, Andreas Normann, sig til iværksættereventyret.

- Vi har valgt Odder for at gøre det muligt at blive selvstændige, og fordi her er så meget lækkert natur. Vi vil gerne arbejde sammen om projekter, der giver mening, og vi tør godt sige nej, lyder det næsten i kor.

FRIDAJOHS beskæftiger sig tværfagligt med design inden for et udvalg af kategorier. Nogle af fællesnævnerne for Odder-virksomheden er bæredygtighed og en lyst til at gøre verden bare en lille smule bedre at leve i.

- Vores kunder og samarbejdspartnere er typisk inden for fag som mode, interiør og fødevarer. Vi griber helst fat i det, hvor vi føler os hjemme, siger Andreas, som blandt andet har skabt logoet for en anden kendt østjysk iværksættervirksomhed, Landmad.

Både han og Christina glæder sig over at have mulighed for at arbejde mere sammen om opgaverne.

Annonce

Hele vejen rundt

- Vi laver i dag en del opgaver for andre, men jeg håber da på, at vi på sigt kommer til at arbejde mere med vores egne projekter. For mig har det været vigtigt at etablere et designstudio, for jeg vil gerne hele vejen rundt om opgaverne. Samtidig vil jeg gerne have tingene i hænderne, vi skal ikke nødvendigvis producere selv, men vi vil gerne designe og udvikle vore egne projekter, siger Christina.

Hun har tidligere stået for en serie hudplejeprodukter, Meraki, for virksomheden HouseDoctor i Ikast.

- En opgave, hvor jeg kunne brede mig over hele paletten med emballage, styling og kataloger, ja hele identiteten. Det var en spændende udfordring.

Nu handler det om at designe og udvikle projekter og få dem ud i verden sammen med andre. Nærhed, den sunde livsstil og hensynet til familien spiller en afgørende rolle for iværksætterfamilien.

- Vi har to børn, Lilje på seks et halvt og Isak på fire, og dem skal der også være tid til. For rigtig mange unge familier som os selv betyder den rette balance mellem arbejde og familieliv alt, og det gør det sandelig også for os. Jeg har tænkt på at blive selvstændig i over ti år, ja lige siden, jeg blev færdig med min uddannelse, og nu blev det muligt, siger en tydeligt tilfreds Christina Christensen, som er uddannet designer fra TEKO i Herning.

FRIDAJOHS

Virksomheden er et designstudio med spidskompetencer inden for design og visuel historiefortælling.

Virksomheden tilbyder hjælp med visuel identitet og kommunikation, kataloger, såkaldte lookbooks og bøger, grafisk design, illustrationer,
kunstprojekter og foto.

Virksomhedens passion er at skabe de visuelle rammer, så historien bliver bemærket og husket, gerne med projekter eller virksomheder med noget på hjerte.

FRIDAJOHS har udført arbejde for
kunder som Meraki, Nordal, Iben Høj, GRO, Nine Eyewear og INCADO

Annonce

FRIDAJOHS om fem år

Andreas Normann er uddannet som grafiker hos Fingerspitz i Odense og har siden arbejdet på forskellige reklamebureauer i Odense og Aarhus, senest hos Nine Eyewear som inhouse grafisk ansvarlig. Designstudiet i Odder består i dag af de to grundlæggere og en praktikant.

- Hvor vi er henne om fem år? Uha, det er svært at sige, men vi er større end i dag, og jeg er da stolt af at kunne sige, at vi allerede nu kan betale løn til os selv.

Christina pointerer, at hun og Andreas lige skulle finde ud af, hvilken fælles retning, de skulle gå sammen.

- Vi kommer jo fra to forskellige dele af designverdenen, men det er også det, som gør os stærke, og som gør, at vi supplerer hinanden godt. Vi sigter nok ikke efter at fastansætte mange medarbejdere, men vi vil gerne arbejde sammen med andre. Vi brænder først og fremmest for projekterne, vi går efter den rolige, organiske vækst, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen på corona-svar

Aarhus For abonnenter

Afgående letbaneformand er ikke overbevist om, at mere letbane er det rigtige for Aarhus

Annonce