Annonce
112

Drone ramt af skud: Der går 10 minutter, så hører jeg et plaf

En drone blev lørdag eftermiddag ramt af skud ved Åstruplund. En vanvittig og voldsom oplevelse, siger dronefotografen. Der er ikke tale om dronen på billedet. Arkivfoto: Silas Bang
Jan Igaard er professionel dronepilot. I weekenden blev hans drone ramt af skud, da han var på opgave i Åstruplund. Han er rystet over episoden.

Åstruplund: Jeg havde vel fløjet med dronen i omkring 10 minutter, så hørte jeg et plaf. Min drone var blevet skudt. Jeg var ikke i tvivl. Det var helt vanvittigt og ret voldsomt.

Sådan fortæller Jan Igaard, professionel dronefotograf fra Fyn, som i lørdags havde en - med egne ord - vanvittig og voldsom oplevelse i Åstruplund.

Dronefotografen var blevet hyret til en opgave i Åstruplund, hvor han skulle tage billeder af et hus, der skal sælges. Allerede efter få minutter med dronen i luften går det galt. Nogen skyder efter hans drone, som bliver ramt på undersiden og går i stykker.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det var et luftgevær, der blev brugt til at skyde min drone. Jeg har hørt den lyd masser af gange, siger han, der kunne lande sin drone efter skuddet. Den har dog taget skade af skuddet, som har lavet hul i dronen.

Kort efter skudepisoden kom naboen ud af sit hus med sin hund. "Skal du lære at apportere droner?" sagde han til sin hund. Jeg har fløjet mange hundrede timer efterhånden, men jeg har aldrig nogensinde oplevet noget lignende.

Jan Igaard, dronefotograf

Skjulte sig bag bil

Jan Igaard er ikke i tvivl om, hvem der skød hans drone ned. Ifølge ham var det naboen til det hus, han skulle fotografere.

- Jeg så ham stå skjult bag en bil, men jeg så desværre ikke noget våben. Kort efter skudepisoden kom naboen ud af sit hus med sin hund. "Skal du lære at apportere droner?" sagde han til sin hund. Jeg har fløjet mange hundrede timer efterhånden, men jeg har aldrig nogensinde oplevet noget lignende. Jeg møder af og til folk, der er lidt bekymrede for, om jeg filmer dem og deres haver. Men de kan altid beroliges af at få lov til at se med på min skærm, fortæller Jan Igaard, der også fortæller, at han gør meget ud af at informere naboer, før han sætter sin drone op.

- Jeg underretter selvfølgelig politiet på forhånd, når jeg skal flyve med min drone. Det skal man. Og derudover tager jeg fat i naboerne for at fortælle, at jeg sætter min drone op. Det gjorde jeg også i det her tilfælde. Jeg bad naboen rykke sin campingvogn lidt, og det gjorde han. Jeg fornemmede ikke, at han var sur eller noget, så jeg ved ikke, hvorfor han begyndte at skyde efter dronen, siger Jan Igaard, der ikke konfronterede naboen efter skudepisoden.

- Jeg tænkte, det var bedst at lade være. Så jeg gik ind og ringede til politiet, som heldigvis tog mig meget alvorligt og rykkede ud med det samme, fortæller han, der også oplyser, at han mener, naboen stod omkring 20 meter fra ham, da han begyndte at skyde.

Annonce

Har ledt efter våben

Fungerende vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi bekræfter, at politiet har modtaget en anmeldelse om, at en drone blev beskudt lørdag eftermiddag kl. 17.26. Ifølge Stig Simonsen kom skuddet formentlig fra et luftgevær, og politiet har optaget sagen som en sag om hærværk.

- Vi undersøger sagen nærmere for at finde ud af, hvad der er sket. Jeg kan oplyse, at vi har talt med en mistænkt, men vi har ikke sigtet nogen for noget. Vi har ledt, men vi har ikke fundet noget våben hos ham, som dronepiloten mistænker for at stå bag skuddet, siger han.

Han fortæller også, at dronepiloten ifølge politiets oplysninger ikke har overtrådt nogen regler, da han satte sin drone op i Åstruplund.

Jan Igaards drone har fået et skudhul på undersiden. Den kunne lande efter beskydningen, men den har taget skade, og Jan Igaard har rejst erstatningskrav mod den mand, han mener, står bag skuddet. Privatfoto
Jan Igaard er professionel dronefotograf og har med egne ord fløjet mange hundrede timer med drone. Han har aldrig tidligere oplevet, at hans droner er blevet beskudt. Men det oplevede han i lørdags. Privatfoto
Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Østjylland For abonnenter

Forældre nægtede at sende deres børn på kæmpeskole 15 kilometer væk: Nu har de skabt deres egen friskole

Aarhus

Afstemning - du bestemmer: Skal vi tjekke op på de hylende tog eller rådden cykelkultur?

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Østjylland

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Debat For abonnenter

Rådmand og politi må finde en løsning på balladen på Aarhus Ø

Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Aarhus

Kedelig førsteplads: Aarhus topper corona-barometer

Annonce