Annonce
Indland

Dronning af dansktop er årets bedste sangerinde på scenen

Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Dansktop-eliten var lørdag aften samlet til prisfest, hvor især Birthe Kjærs popularitet blev markeret.

Selv efter et halvt århundrede som dansktopsangerinde er Birthe Kjær stadig en stor stjerne i den del af den danske musikverden.

Det blev understreget ved showet "Dansktop Prisen" lørdag aften i Boxen i Herning. Her modtog Birthe Kjær både prisen som årets kvindelige dansktop-solist og årets dansktop-livenavn.

I alt blev ni priser uddelt. Også andre gamle kendinge gjorde sig bemærket - herunder Richard Ragnvald, der modtog prisen som årets mandlige dansktop-solist, og Johnny Reimar, der modtog Familie Journals ærespris.

Det var Familie Journal, der arrangerede prisshowet.

- Juryen har arbejdet intenst på at sikre, at det også i år vitterligt er årets bedste, der hyldes ved "Dansktop Prisen".

- Og både publikums og læsernes mange stemmer har sikret, at det også er deres favoritter, der har vundet en af årets priser, siger Søren Johannesen, chefredaktør på Familie Journal.

Flere fremtrædende dansktopstjerner kunne i forbindelse med årets prisfest markere enten en rund fødselsdag eller et musikjubilæum.

På scenen dedikerede Birthe Kjær en optræden til Dario Campeotto, der for nylig fyldte 80 år. Ud over Campeottos runde fødselsdag kunne Johnny Hansen fejre 35-års jubilæum og Kandis 30-års jubilæum.

Endelig har Birthe Kjær selv 50-års jubilæum på dansktopscenen.

Den østrigske schlagerstjerne Hansi Hinterseer og flere andre af genrens kunstnere stod for underholdningen i Herning.

Aftenens værter var sanger Keld Heick, danser Thomas Evers Poulsen og udgiverdirektør for Aller Medias ugeblade Anette Kokholm.

De øvrige prismodtagere var: Humørekspressen (årets dansktop-gruppe), Kandis med albummet "18" (årets dansktop-album), Torben Lendager & The Roosters med "Når vinter bli'r til sommer" (årets dansktop-hit), Kejser Larsen Band (Familie Journals Læserpris) samt Mathis Vincent Davidsen og Lotte Riisholt (mig og min mentor).

Det var fjerde år i træk, at "Dansktop Prisen" blev afholdt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce