Annonce
Aarhus

Dronning Margrethe fylder 80 år: Kom med til to dages fødselsdagsfest i Aarhus

Dronning Margrethe ses med hele familien på hendes fødselsdag i 2018. 16. april fylder Dronningen 80 år, og det bliver fejret i Aarhus over to dage i juni, hvor der blandt andet vil være hyldest fra balkonen på Aarhus Rådhus. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sommerbesøget indledes grundlovsdag 5. juni kl. 10 med anløb af Kongeskibet Dannebrog ved Havnepladsen i Aarhus Midtby.
Annonce

AARHUS: Hendes Majestæt Dronningen fylder 80 år 16. april. Derfor står Aarhus klar med en stor, folkelig fejring, når Dronningen som del af sit sommertogt over to dage i juni gæster byen.

I en pressemeddelelse udtrykker Borgmester Jacob Bundsgaard glæde over at skulle være vært og ser frem til nogle festlige dage i juni:

- I Aarhus har vi meget ofte glæde af Hendes Majestæt Dronningens tilstedeværelse, men det er første gang, hun ankommer til Aarhus som del af et officielt sommertogt med Kongeskibet Dannebrog. Det giver os en kærkommen mulighed for at holde en stor fejring af hendes 80-års fødselsdag – og samtidig præsentere hende for forskellige sider af byens mangfoldige liv.

Annonce

Anløb ved Havnepladsen

Sommerbesøget indledes grundlovsdag 5. juni kl. 10 med anløb af Kongeskibet Dannebrog ved Havnepladsen i Aarhus Midtby. Her modtages Dronningen af blandt andre borgmester Jacob Bundsgaard og en festklædt by, som over de næste par dage vil byde på et væld af oplevelser og vise nye sider af Dronningens Aarhus.

Efter anløbet på Havnepladsen vil Dronningen i karet blive eskorteret gennem byen af gardehusarer til Aarhus Rådhus, hvor Dronningen og hendes følge kan se frem til officiel modtagelse og hyldest på balkonen.

Om eftermiddagen vil den folkelige fejring fortsætte i Mindeparken, hvor Dronningen vil være midtpunkt for en række aktiviteter, hvor der vil være fri adgang for alle.

Rådmand Rabih Azad-Ahmad siger:

- Jeg glæder mig til at fejre Dronningen sammen med hele byen. Det bliver både festligt og folkeligt. Aarhus og Dronningen er tæt forbundet, og det er altid noget særligt når kongefamilien fejrer mærkedage i smilets by.

Den 6. juni fortsætter besøget, så Dronningen vil opleve både velkendte og nye sider af byen og dens mange bydele, inden der bliver afsejling fra Aarhus Havn om aftenen.

Aarhus Kommune gennemfører programmet for Dronningens sommertogt til Aarhus 5. og 6. juni med støtte fra Salling Fondene og Poul Due Jensens Fond.

Det endelige program for Dronningens sommertogt ventes offentliggjort i maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce