Annonce
Aarhus

Dronning Margrethe gør som danskerne: Tager på ferie i sommerhuset i tre uger

Selv om det officielle sommertogt blev aflyst, kommer dronning Margrethe på Marselisborg Slot i år. Arkivfoto: Kim Haugaard
Dronning Margrethe forlægger sin residens til Aarhus og Marselisborg Slot fredag. Nysgerrige kan derfor dagligt opleve vagtskifte foran slottet.
Annonce

AARHUS: Dronning Margrethe kommer fredag til Aarhus og Marselisborg Slot, hvor regenten sædvanen tro holder en lang ferie. I år bliver den ekstra lang.

Dronningen drager, som folk opfordres til i disse coronatider fra myndighederne, dermed til sit sommerhus i Aarhus. Akkurat som størstedelen af danskerne også bruger de hjemlige sommerhuse i sommertiden 2020.

Præcis, hvor lang ferien bliver i dronningens faste sommerhus, oplyser Kongehuset ikke. Men kilder siger til Stiften, at residensforlæggelsen fra Fredensborg Slot, hvor hun har boet hele coronaperioden, vil vare til "langt ind i juli".

Det officielle sommertogt blev som bekendt aflyst på grund af corona-epidemien.

Der vil være daglige vagtskifter klokken 12, som plejer at være populære udflugtsmål for århusianere og turister i byen.

Ifølge Århus Stiftstidendes kilder bliver regentens ferie i Aarhus ekstra lang i år. Foto: Axel Schütt

Udenfor Marselisborg Slot ved garderhuset står der også kort, at slotshaven, der normalt er åben for publikum, er lukket frem til 23. juli.

Ferien bliver ekstra langstrakt for dronningen i den forstand, at hun ikke - som det ellers er sædvane - flere gange under ferien tager turen fra Aarhus til København,  hvor hun holder blandt andet offentlig audiens. Men disse seancer er på grund af faren for coronasmitte blevet aflyst.

Annonce

Påsken blev aldrig til noget i Aarhus

Lige så traditionsrig som dronningens sommerferie er i Aarhus, holder regenten også altid påske - og for det mest jul - på Marselisborg Slot. Men i marts aflyste dronning Margrethe sit påskeophold i Aarhus. Også på grund af corona.

Dronningen har i øvrigt også aflyst sit sommertogt på havet med Dannebrog på grund af situationen med COVID-19.

Annonce

Dronningen kommer ikke med Dannebrog

Dronningen rejser ikke til Aarhus med sit kongeskib Dannebrog. Årets kongelige sommertogter er aflyst, så mon ikke hun i stedet tager turen til Aarhus med sine to salonvogne.

Hendes majestæt havde planlagt sommertogt med  Dannebrog i sensommeren til kommunerne Thisted, Esbjerg, og Fanø. Kommunerne planlægger i samarbejde med Kongehuset at gennemføre besøgene i sensommeren 2021 i stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce