Annonce
Kultur

Dronningen åbner ny udstilling om Middelalderen

Dronning Margrethe åbner Moesgaard Museums nye, permanente middelalderudstilling 'Fri os fra det onde' 9. oktober. Her ses dronningen ved åbningen af Nationalmuseets nye særudstilling 'Bag guvernørens spejle' i september. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Majestæten er med, når Moesgaard Museum løfter sløret for den sidste permanente udstilling.

AARHUS: Dronning Margrethes interesse for arkæologi fornægter sig ikke. Når Moesgaard Museum mandag 9. oktober åbner den permanente udstilling om Middelalderen, er majestæten med.

Det fremgår af Dronningens kalender på Kongehusets hjemmeside.

Udstillingen om Middelalderen er den sidste af de permanente på det kulturhistoriske museum, og dronningen har åbnet dem alle. Senest var det udstillingen om Stenalderen, som var klar i oktober sidste år.

I Moesgaard Museums nye, permanente middelalderudstilling "Fri os fra det onde" kommer publikum med på en rejse gennem en række af begivenheder og historier med fokus på middelalderens mennesker.

Udstillingen åbnes mandag 9. oktober ved middagstid af Dronningen ved en reception for inviterede gæster. Udstillingen vil være åben for publikum fra tirsdag 10. oktober.

Middelalderudstillingen omhandler Danmark i tiden fra ca. 1050 til 1536, hvor landet åbnede for europæisk indflydelse, byer voksede op som centrum for handel og håndværk, kirker og klostre blev anlagt og der blev bygget borge.

Det var også en tid med store kriser herunder den sorte død, der ramte landet i 1350 og betød, at omtrent hver tredje indbygger døde. Middelalderen er også præget af borgerkrige og tider uden stærke regenter, hvor man forskanser sig bag borge med volde og grave.

/hap

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

AGF For abonnenter

Mens AGF (på ny) leder efter en sportschef: Her er fem akutte opgaver, der skal løses

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Annonce