Annonce
Aarhus

Dronningen fylder år: Kom og fejr hende på Marselisborg Slot

Tirsdag klokken 12 bliver der mulighed for at hylde dronning Margrethe i slotshaven på Marselisborg Slot. 2014 fejrede regenten også fødselsdag i Aarhus: Arkivfoto: Kim Haugaard
Tirsdag fylder Danmarks dronning 79 år. I den anledning får publikum adgang til slotshaven og mulighed for at hylde dronningen.

AARHUS: Selv om du nok ikke er inviteret med til selve festen, har du alligevel muligheden for at fejre dronning Margrethe, når hun tirsdag fylder 79 år.

Dronningen holder nemlig påskeferie på Marselisborg Slot, hvor fødselsdagen fejres - blandt andet med en tur på verandaen, hvorfra hun hilser på de fremmødte, der i dagens anledning har adgang til slotshaven.

Det offentlige program på fødselsdagen vil være som følger:

  • Kl. 11.20 - Publikum får adgang til Slotshaven foran og øst for Marselisborg Slot.
  • Kl. 11.45 - Den Kongelige Livgardes Musikkorps og den tiltrædende vagt marcherer fra Gardergården til slottet.
  • Kl. 12.00 - Dronningen og den kongelige familie træder frem på verandaen og fødselsdagsparaden finder sted. Det sker ved at Musikkorpset marcherer op ved siden af slottet.
Annonce
I 2017 fejrede dronning Margrethe sin 77 års fødselsdag i Aarhus: Arkivfoto: Kim Haugaard

Højtider i Aarhus

Dronningen og prins Henrik overtog Marselisborg Slot efter deres vielse - dengang som tronfølgerpar - og flyttede ind i sommeren 1968.

- Vi blev straks så glade for at være her, at vi besluttede, at vi også ville holde jul her. Det havde ingen gjort før, så vi var spændte på, hvordan det ville gå. Det var lidt køligt de første år, da vi ikke havde dobbeltruder over det hele, men så må man jo bare tage en ekstra sweater på. I de 50 år, vi har brugt slottet, er det mindre end ti jule, som vi ikke har holdt her, fortalte dronningen i et stort interview i forbindelse med Århus Stiftstidende, som avisen bragte tilbage i januar 2019.

Gennem dronningens regeringsperiode har det været en fast tradition, at både jul og påske fejres på Marselisborg Slot i Aarhus. Og da dronningens fødselsdag 16. april ofte falder i påsken, er det langt fra første gang, at århusianerne får muligheden for at fejre regenten i det østjyske.

For eksempel blev der også i 2017 vinket til og råbt hurra for dronning Margrethe. Dengang fandt flere tusinder af mennesker vej til slotshaven på Marselisborg Slot.

DMI's meteorologer lover tirsdag middag sol og fra en skyfri himmel, men temperaturen når kun op på syv grader, så det er nok en god idé at klæde sig lidt lunt på, hvis du har planer om at fejre dronningen.

Vagtskifte

I påskedagene er der - som altid når dronningen er i Aarhus - desuden mulighed for at overvære det daglige vagtskifte.

Den Kongelige Livgardes vil marchere fra Gardergården klokken 11.50 ad Skovridervej via Carl Nielsens Vej til slottets hovedport, hvor der vil være vagtskifte klokken 12.00.

Tirsdag 23. april slutter dronning Margrethes påske på Marselisborg Slot.

Hver dag klokken 12 er der vagtskifte foran Marselisborg Slot. Arkivfoto: Jens Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Psykolog om efterladte børn: De vil føle sig fortabt

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce