Annonce
Kultur

Dronningens og popkongens kunst er eftertragtet: Halvdelen er solgt

Magne Furuholmen og Dronning Sonja af Norge i udstillingen. Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Overvældende interesse for at opleve den norske dronnings kunst i Aarhus.

AARHUS: Allerede efter to åbningsdage er halvdelen af værkerne solgt på udstillingen "Texture" i et århusiansk galleri. Værkerne er skabt af den norske dronning Sonja og popkongen Magne Furuholmen, også kendt fra den norske popsucces "a-ha".

Allerede på førstedagen af udstillingen i Galleri MøllerWitt i Christiansgade i Aarhus var syv af de 23 værker solgt, og i lørdags strømmede folk til for at se udstillingen. Her blev yderligere fem værker solgt.

Alle værker er grafik. Otte er skabt af den 80-årige dronning, otte af den 55-årige Magne Furuholmen, der både er billedkunstner og musiker. Syv værker er skabt af de to i fællesskab.

- Interessen har været overvældende, og gæsterne har været glade, siger Lars Møller Witt, der som altid havde galleriet lukket søndag og mandag.

Der er solgt værker af begge kunstnere og også af deres fælles arbejder.

Hverken kunstnerne eller galleriet tjener på salget. Pengene går udelukkende til Stiftelsen "Queen Sonja Print Award" (QSPA), som har til formål at fremme interessen for og formidling af grafisk kunst.

- Det er imponerende med så uselvisk arbejde, siger galleriejer Lars Møller Witt, der stiller lokaler til rådighed.

Den danske kunstner Svend-Allan Sørensen, der bor i Odense og underviser på Århus Kunst Akademi, har tidligere modtaget 400.000 kroner fra QSPA.

Efter pressemødet torsdag eftermiddag besøgte Dronning Sonja kunstmuseet Aros, hvor en af hendes landsmænd, Erlend Høyersten, er direktør. Hun så udstillingen "Bacon, Freud and the London Painters" med efterkrigstidens særlige udtryk. Den er skabt i samarbejde med Tate London.

Derefter deltog Dronningen og Magne Furuholmen i ferniseringen af deres udstilling. Her talte blandt andre kunstneren Bjørn Nørgaard, der har skabt en del kunst til det danske kongehus, blandt andet gobelinerne med danmarkshistorien på Christiansborg Slot.

De grafiske værker kan opleves indtil 25. november i galleriet.

Priserne er faste. Værker på 50 gange 50 centimeter koster 32.000 kr., mens de større værker på 112 cm gange 76 cm koster 56.500 kr. De store er lavet i fællesskab af de to nordmænd. Udstillingens navn "Texture" henviser til, at værkerne er en kombination af tekst og natur. Dronningen tager udgangspunkt i naturen, men Furuholmen lægger grafiske elementer som bogstaver ind i værkerne.

Annonce

Texture


  • Udstillingen "Texture" kan ses i Galleri MøllerWitt, Christiansgade 18, Aarhus C., til 25. november.
  • Åbningstider: Tirsdag-fredag 11.30-17, lørdag kl. 11-16.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce