Annonce
Aarhus

Du ringer - de henter dine tomme flasker og dåser

Efter en kaotisk uge i landets supermarkeder, hvor tusindvis af danskere har stået i kø ved flaskeautomaterne, var onsdag absolut sidste udkald for at få tømt det hjemlige lager af tomme øl- og sodavandsflasker, hvis man ville have fuld valuta for dem i pantsystemet. Her er der kø ved flaskeautomaten i Irma i Cityarkaden, København.

Pantbørsen er kommet til Aarhus. Nu kan du komme af med dine tomme flasker og dåser og lade panten komme andre til gode.

Århusianere, som ønsker at komme af med tomme pantflasker, har fået et nyt tilbud: Ring efter en pant-henter og få afhentet pantflaskerne direkte ved egen dør. Det sociale initiativ Pantbørsen har ramt Aarhus.

Med københavnsk forbillede er Pantbørsen startet i Aarhus. Pantbørsen er et socialt projekt, der støtter den direkte kontakt mellem flaskeindehavere og pant-hentere i lokalmiljøet, så flasker og dåser bliver til kroner og ører, som kan gøre gavn.

Gennem Pantbørsen kan man hjælpe socialt udsatte århusianere med et tilskud til deres hverdag ved at give dem sin overskydende pant. Samtidig kommer man nemt og hurtigt af med sine tomme flasker og undgår køen eller en forstoppet flaskeautomat i supermarkedet. En gevinst for begge parter.

Gennem Pantbørsens hjemmeside pantborsen.dk kan man ringe efter en pant-henter i ens nærområde og få hentet sine tomme flasker og dåser.

Fem studerende står bag Pantbørsen Aarhus.

Ambitionen med projektet er at give socialt udsatte århusianere en mulighed for at forbedre deres tilværelse ved at skabe såvel indkomst som indhold i hverdagen. Desuden gavner det miljøet, da pant-henterne sørger for, at emballagen genanvendes.

Indtil videre vil projektet køre på Frederiksbjerg, Trøjborg og i midtbyen, men vil senere udvides til flere bydele i Aarhus.

Pant-henteren modtager kun flasker, som anerkendes af Dansk Retursystem.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce