Annonce
Aarhus

Du ringer - de henter dine tomme flasker og dåser

Efter en kaotisk uge i landets supermarkeder, hvor tusindvis af danskere har stået i kø ved flaskeautomaterne, var onsdag absolut sidste udkald for at få tømt det hjemlige lager af tomme øl- og sodavandsflasker, hvis man ville have fuld valuta for dem i pantsystemet. Her er der kø ved flaskeautomaten i Irma i Cityarkaden, København.

Pantbørsen er kommet til Aarhus. Nu kan du komme af med dine tomme flasker og dåser og lade panten komme andre til gode.

Århusianere, som ønsker at komme af med tomme pantflasker, har fået et nyt tilbud: Ring efter en pant-henter og få afhentet pantflaskerne direkte ved egen dør. Det sociale initiativ Pantbørsen har ramt Aarhus.

Annonce

Med københavnsk forbillede er Pantbørsen startet i Aarhus. Pantbørsen er et socialt projekt, der støtter den direkte kontakt mellem flaskeindehavere og pant-hentere i lokalmiljøet, så flasker og dåser bliver til kroner og ører, som kan gøre gavn.

Gennem Pantbørsen kan man hjælpe socialt udsatte århusianere med et tilskud til deres hverdag ved at give dem sin overskydende pant. Samtidig kommer man nemt og hurtigt af med sine tomme flasker og undgår køen eller en forstoppet flaskeautomat i supermarkedet. En gevinst for begge parter.

Gennem Pantbørsens hjemmeside pantborsen.dk kan man ringe efter en pant-henter i ens nærområde og få hentet sine tomme flasker og dåser.

Fem studerende står bag Pantbørsen Aarhus.

Ambitionen med projektet er at give socialt udsatte århusianere en mulighed for at forbedre deres tilværelse ved at skabe såvel indkomst som indhold i hverdagen. Desuden gavner det miljøet, da pant-henterne sørger for, at emballagen genanvendes.

Indtil videre vil projektet køre på Frederiksbjerg, Trøjborg og i midtbyen, men vil senere udvides til flere bydele i Aarhus.

Pant-henteren modtager kun flasker, som anerkendes af Dansk Retursystem.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce