Annonce
Rejser

Dubai: Se verdens største guldring

Verdens største guldring kan ses på guldmarkedet Gold Souk i Dubai. Foto: Andreas Bjerre

Selv om guldhandel ikke ligefrem hører til den ældste del af Dubais historie, kan man stadig finde et helt marked, Gold Souk, med guld i Dubai. Her er guldkæder og -smykker i metermål, og det er et must at se, når man er i Dubai.

Besøger man stedet om aftenen, er gaderne farvet helt gule fra genskinnet af alle de fantastiske guldsmykker, der hænger i de mere end 380 butikker på markedet, som ligger tæt på både parfume- og krydderimarkederne i bydelen Deira.

På grund af den lave moms på guld i De Forenede Arabiske Emirater går en stor del af verdens guldhandel igennem Dubai, selv om byen og landet ikke selv har guldproduktion. Al guld er importeret og bliver derefter eksporteret igen, da køberne ofte er folk fra Indien, hvor smykkerne traditionelt bruges i forbindelse med bryllupper.

Det er også på markedet, at man kan finde verdens største guldring, Najmat Taiba, som med sine 21 karat og vægt på 64 kilo har en anslået værdi af tre millioner dollar (cirka 21 millioner kroner).

Ringen er ikke til salg, men den er en populær selfie-attraktion for turister.

Annonce
Guldsmykkerne på Gold Souk i Dubai er helt fantastiske. Foto: Andreas Bjerre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce