Annonce
Aarhus

Duo bag Den Uendelige Bro bygger rundt på Frederiksbjerg

Det runde hus trapper ned fra syv etager mod nord til tre mod syd. Det giver lys i det indre gårdrum - og trappeagtige tagterrasser som en del af beboernes udearealer. Illustration: Gjøde og Povlsgaard.

Arkitekterne bag Den Uendelige Bro har tegnet cirkelformet boligkarré i op til syv etager, der skal bygges lige bag den gamle ingeniørhøjskole ved Ingerslevs Plads.

AARHUS: Arkitekterne bag Den Uendelige Bro har gjort det igen: Tegnet en cirkel.

Denne gang er det en cirkelformet boligkarré og godt oppe på land på Frederiksbjerg. Mellem kollegierne bag den gamle ingeniørhøjskole ved Ingerslevs Plads og med ASAs baner som nabo mod vest.

Den runde karré kommer efter planerne til at indeholde mellem 75 og 100 lejligheder - primært 2-værelses delelejligheder til studerende og derudover en mindre del lidt større boliger, målrettet unge familier.

Mod nord bag den gamle ingeniørhøjskole kommer byggeriet op i syv etager, mens det mod syd og de lavere kollegiebygninger kommer helt ned i tre etager.

Det runde hus trapper ned fra syv etager mod nord til tre mod syd. Det giver lys i det indre gårdrum - og trappeagtige tagterrasser som en del af beboernes udearealer. Illustration: Gjøde og Povlsgaard.
Annonce

Lav noget anderledes

Bag projektet står Byggeselskab Mogens de Linde, der ejer den mindre undervisningsbygning, der i dag står på grunden.

- Vi vil gerne lave noget anderledes. Et sted, der giver liv i stedet for bare at bygge en firkantet kasse. Vi har været meget bevidste om, at arkitekterne skulle tegne noget, som folk virkelig får lyst til at bo i, siger Klaus Bendix Poulsen, direktør i byggeselskabet.

Han fortæller, at der som udgangspunkt bliver tale om lejeboliger.

Projektet er i en offentlig forhøring frem til 2. februar. Derefter afgør kommunen, om der skal arbejdes videre med det og laves en lokalplan.

- I første omgang tester vi, hvad stemningen for projektet er i området. Vores fornemmelse er god, siger Simon Schmidt, byplanlægger hos Aarhus Kommune.

Sådan ser det ud, det runde hus med 75-100 mindre lejligheder, som Byggeselskab Mogens de Linde vil opføre bag den gamle ingeniørhøjskole på Ingerslevs Plads. Illustration: Gjøde og Povlsgaard.

Udgangspunktet var bestemt ikke, at nu skulle vi lave en cirkel mere

Johan Gjøde, arkitekt bag den runde karré - og Den Uendelige Bro.
Annonce

Et rundt modspil

For arkitekterne - Gjøde og Povlsgaard - lå det ikke lige for at tegne endnu en cirkel.

- Udgangspunktet var bestemt ikke, at nu skulle vi lave en cirkel mere. Vi har prøvet mange modeller af med længehuse, inden vi fandt frem til den runde form, siger Johan Gjøde og fortsætter:

- Området er spændende med markante byggerier som Ingerslevs Boulevard Skole, Fjordsgade Skole, Ingeniørhøjskolen og Højhusene mod Marselis Boulevard. Og med det store åbne rum - ASAs baner - som nabo. Det ville være lidt anstrengt at prøve at lave noget, der ligner den historiske struktur.

Fra Simon Schmidt lyder det:

- Den runde form kan fint give mening i området - som et modspil til det eksisterende byggeri men også med respekt for det.

Annonce

Et "landmark" for byen

Det er meningen, at tagfladen hele vejen rundt skal indrettes med tagterrasser, som en del af beboernes fællesarealer. Da bebyggelsen jo trapper ned - også for at trække sol og lys ind i gårdrummet - kommer der en række mindre tagterrasser, der er forbundet med trapper.

I det høje sving, hvor karreen når op i syv etager, kommer der muligvis tagterrasse med drivhuse på øverste etage i stedet for boliger.

- Det er ikke afklaret, om det bliver sådan, endnu, men det er en af de muligheder vi arbejder på, om vi kan få ind i projektet, siger Simon Schmidt fra Aarhus Kommune.

Med Den Uendelige Bro sætter Gjøde og Povlsgaard lidt af et aftryk på byen.

- Vi håber, at den cirkulære karré kan blive endnu et landmark for byen, siger Johan Gjøde.

Det er her - bag den gamle ingeniørhøjskole og lige ud til ASAs baner, at der er planer om at bygge en rund karré, der trapper ned fra syv etager mod nord til tre mod syd. Illustration fra høringsmaterialet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Navne

Ny medarbejder i Djurslands Bank

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce