Annonce
Østjylland

Dybt berørt Helsted Fremad-formand efter voldsom U15 kamp: Uacceptabelt hvis folk ikke kan opføre sig ordentligt

En U15 kamp i weekenden mellem Helsted Fremad og Eastside Viborg er endt med politianmeldelser mod Helsted, der også kan se frem til en disciplinærsag i DBU. Men sagen er ikke sort/hvid, understreger formanden for Helsted Fremad IF, Steen Haugaard Fransen. Arkivfoto
En U15 kamp i Viborg endte galt, både på banen og sidelinjen. Nu vil Helsted Fremad høre forklaringerne på, hvad der egentlig skete, inden klubben tager stilling til, hvad der skal ske ovenpå sagen.
Annonce

Helsted: Dette står fast: To U15-hold fra Viborg Eastside og Helsted Fremad mødtes lørdag middag på grønsværen i Viborg. En Viborg-dreng, Kasper Kallestrup Madsen, endte efter nærkontakt med en spiller fra det modsatte hold i græsset på så uheldig vis, at han brækkede et kraveben og begge håndled. Der blev ikke dømt frispark på baggrund af situationen.

Derefter opstod der skænderier og diskussioner på sidelinjen mellem trænere og forældre fra de to hold.

Den skadede drengs forældre har indgivet en politianmeldelse af hele forløbet, både på banen og udenfor. Viborg Eastside har indgivet politianmeldelse mod en af Helsted Fremad IFs trænere for trusler mod modstanderholdets forældre.

DBU rejser en sag i disciplinærnævnet for at komme til bunds i, hvad der er sket - og muligvis vil det få konsekvenser.

I Helsted Fremad IF er man dybt berørte af sagen, og formanden for klubben, Steen Haugaard Fransen, vil snarest indkalde de involverede parter til et møde.

- Vi skal have en snak om, hvad det er, der er foregået. Vi kan naturligvis ikke acceptere, at folk ikke opfører sig ordentligt. Når vi har fået en forklaring, tager vi stilling til, hvad der skal ske. Alle har krav på at blive hørt, siger formanden.

Han understreger, at han kun har hørt om sagen på anden hånd.

Annonce

Alle skal kigge indad

- Det, jeg hører, er, at de unge spillere var i en løbeduel, hvor Eastside-spilleren får et skulderskub og på ulykkelig vis lander helt forkert. Men der blev jo heller ikke dømt frispark i situationen, og jeg regner da med, at dommeren var den bedste til at vurdere situationen.

Den skadede spiller fra Viborg bliver hentet med ambulance, og den anden implicerede spiller står tilbage. Så eskalerer situationen.

- Han bliver råbt an af en af forældrene fra Eastside, der simpelthen sviner ham til foran alle andre, så han begynder at græde. Det får to af vores folk til at overreagere. Jeg tror, der er grund til, at alle ser lidt indad i denne sag, mener Steen Haugaard Fransen.

- Holdet har én gang i denne sæson fået et rødt kort, men det er der mange andre, der også har. Jeg tror ikke, de er værre eller bedre end andre, mener Steen Haugaard Fransen.

Han understreger, at målet er, at alle opfører sig ordentligt. Men det er svært at undgå episoder, hvor nogle siger eller gør noget forkert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Annonce