Annonce
Navne

Dykkerlegende og havets pioner er død: 'Dynamit-Aage' er taget på sit sidste togt

'Indianer-Stig' (i midten) fortæller, at han og 'Dynamit-Aage' (til højre) har arbejdet med sammenlagt 1200 vrag verden over. Foto: Privatfoto
Aage Jensen fra Randers, som har levet en stor del af sit liv i Grenaa, er netop død efter få dages indlæggelse. Hans trofaste medrejsende, Stig Thornsohn, fortæller om det store tab til Tv2 Østjylland.

Randers/Grenå: - Kaptajnen er taget på sit sidste togt fra disse farvande.

Sådan fortæller Stig Thornsohn, også kendt som ‘Indianer-Stig’, om sin gamle ven ‘Dynamit-Aage’, der også bærer navnet Aage Jensen.

Natten til torsdag døde 'Dynamit-Aage', der er kendt for sine dykkereventyr.

Han efterlader sig et stort savn hos sin gode ven Stig Thornsohn, der har været 'Dynamit-Aages' trofaste medrejsende på de mange eventyr.

- Det er ikke til at forstå, at han ikke er her mere. Vi har været venner i en menneskealder. Det bliver nogle svære og triste sejladser uden den lille, store skipper, siger Stig Thornsohn til TV2 Østjylland.

En ener og havets pioner

De to venner har siden 1992 dykket og udforsket gamle skibsvrag - heriblandt flere ubåde.

Sammen har de besøgt hele verden - fra Caribien til Nigeria og Norge - og lavet projekter. Men Kattegat var 'Dynamit-Aages' hjemmebane.

- Aage var en ener, havets pioner og fribytter – en eventyrer af den gamle skole. Han er et ikon for generationer af dykkere i Danmark og udlandet, siger Stig Thornsohn.

I 2017 blev de to venner også fulgt af et tv-hold og filminstruktør Lasse Spang Olsen i jagten på havets skatte.

'Dynamit-Aage' blev født i 1941 i Randers, men har de seneste mange år holdt til i Grenaa.

Han døde efter efter et par dages indlæggelse og efterlader sig to døtre og en søn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];