Annonce
Aarhus

Dyrehaven får nye borde: Fældede træer bliver til langborde

Fem nye sæt med langborde og bænke står snart klar. De er godt fæstet til stolper i jorden i Dyrehaven. De lette bord-bænkesæt, som står her i forvejen, bliver ikke fjernet. På den måde kommer der ekstra mange siddepladser i dyrehaven til glæde for de mange som besøger stedet. Det er Skov- og Landsskabsarkitekt Stefan Boldsen Hansen fra Drift og Anlæg ? Teknik og Miljø, som har ansvaret for stedet. Foto: Flemming Krogh

Natur-møblement af massive egeplanker er undervejs i dyrehaven, som er populær som aldrig før.

AARHUS: Et par nysgerrige sikahjorte og en håndfuld skovgæster har fået øjnene op for to nye langborde med tilhørende bænke, der står tæt ved selve indgangen til dyrehaven i Marselisborgskovene.

De massive borde og bænke, som er bygget på stolper solidt gravet ned i jorden, er netop blevet færdige, og på en lille bakketop et par hundrede meter herfra øjner man en gruppe arbejdsfolk, som er ved at sætte tre andre sæt op.

Det er Aarhus Kommune, som har ansvaret for dyrehaven, der har besluttet at bygge nye siddepladser i den populære, indhegnede dyrehave.

De massive egeplanker, som er fem centimeter tykke og fire meter lange, er skåret ud af nogle egetræer, som kommunen fik fældet ved p-pladsen foran Ceres Arena for et par år siden. Træet har ligget og tørret siden dengang, og nu er det kommet til hæder og ære i dyrehaven.

- Når saften i træet forsvinder, forlænger det levetiden, når det skal anvendes udendørs. Jeg forventer, at de nye egemøbler kan holde i min levetid, forklarer skov- og landsskabsarkitekt Stefan Boldsen Hansen, der har det daglige ansvar for havens drift.

De smukke, massive egetræsplanker stammer fra træer, som kommunen fældede for et par år siden. Foto: Flemming Krogh

I top 3

En ny indgang med forbedrede forhold for handicappede er også et af de nye tiltag i dyrehaven, der også fik udskiftet hegnet for nylig. Der er også kommet nye skilte op, så udlændinge også har mulighed for at forstå reglerne for, hvordan man opholder sig i parken.

- Der kommer utroligt mange besøgende her. Og det er ikke kun i sommerhalvåret - hvis du kommer herud juledag vil du opleve utroligt mange besøgende, som nyder en gåtur her, fortæller Stefan Boldsen Hansen, som tilføjer, at man ikke må tage hunde med, cykle, eller jogge i området, da det forstyrrer dyrene.

Man tæller ikke antallet af gæster her, men Stefan Boldsen Hansen mener, der kommer mellem 150.000 - 200.000 besøgende hvert år.

- Det er især hjortene folk kommer for at opleve. Man kan komme helt tæt på dyrene, da de er vant til at blive fodret. Vildsvinene, som går i en indhegning for sig, som man ikke må gå ind til, er der også mange som oplever, når de tager på tur herud.

At dyrehaven er blevet populær - også for turister - viser tal fra forskellige søgemaskiner på nettet. Dyrehaven ligger på en tredjeplads på TripAdvisor ud af 242 anmeldte steder i Aarhus. Hele 64 procent af de besøgende bedømmer en tur i dyrehaven som fremragende, med topkarakteren fem.

- Det er vi stolte af. Det er en gratis oplevelse, som mange tager på vejen til eller fra Moesgaard Museum, siger Stefan Boldsen Hansen, imens han klapper en af de tunge egetræsbjælker, der snart står klar som en bænk for de mange mennesker her.

Mange lokale bruger dyrehaven igennem hele året, men efterhånden er der mange turister, der har fået øjnene op for den århusianske seværdighed, hvor man kan komme helt tæt på dyrene. Bedømt ud fra ukrainske Marina Skaligas smil og jubeludbrud, da dyrene kom helt tæt på hende, var det også en stor oplevelse for hende. Foto: Flemming Krogh
Et par nysgerrige hjorte fulgte arbejdet med de nye bænke og langborde. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce