Annonce
Aarhus

Dyreinternat jagter penge i kamp for overlevelse: Ser ud til at overleve julen

14 killinger og fem voksne katte blev i august efterladt på en rasteplads ved motorvejen syd for Aarhus. En forbipasserende opdagede kattene i nogle kasser og afleverede dem på dyreinternatet i Tranbjerg. Dyreinternatet har oplevet en stor tilstrømning af katte, hvilket giver store udgifter. Foto: The Voice of Pets
The Voice of Pets/Dansk Dyreværn Århus har samlet hovedparten af de 1,5 millioner kroner ind, som internatet mangler for at overleve året ud. Derudover mangler dyreinternatet seks millioner kroner til driften i 2021 og 2022.
Annonce

TRANBJERG: The Voice of Pets/Dansk Dyreværn Århus er løbet ind i økonomiske problemer. 10. september lød meldingen, at truslen om konkurs hang som en tung, mørk sky over dyreinternatet. På den korte bane var opgaven af finde 1,5 millioner kroner, hvis driften skulle sikres året ud.

Den del af redningsplanen ser nu ud til at lykkes. I hvert fald har internatet indsamlet meget tæt på 1,2 millioner kroner, oplyser direktør i The Voice of Pets Jesper Søderberg.

- Vi forventer, at vi får flere penge ind, end de 1,2 millioner kroner vi allerede her fået, så vi skal nok overleve året ud, lover dyreinternatets direktør.

Siden nødråbet i september har han og internatet ved flere lejligheder forsøgt at gøre århusianerne opmærksom på de udfordringer, som dyreinternatet står over for. Hvilket har være med til at skaffe penge i kassen. Blandt andet valgte internatet at flytte stedets årlige hundemarch, så den i stedet for foregik gennem Aarhus' gader.

- Det skabte noget opmærksomhed og har været med til at skaffe penge, mener Jesper Søderberg.

Annonce

I dialog med kommunen

Hundemarchen sluttede foran rådhuset for på den måde at minde borgmester og byråd om, at det vigtige arbejde for kæledyrene er truet på eksistensen.

Da dyreinternatet i september meldte de økonomiske problemer ud, skete det sammen med en opfordring til borgmester Jacob Bundsgaard (S). I alle årene har dyreinternatet i Tranbjerg ingen støtte modtaget fra kommunen, selvom de har varetaget mange samfundsvigtige opgaver. Derfor beder internatet borgmester Jakob Bundsgaard om hjælp nu, lød beskeden.


Som det ser ud nu, kommer vi til at mangle seks millioner kroner i både 2021 og 2022, men vi arbejder ud fra en plan om, at vi fra 2023 kan klare os ved hjælp af støttebidrag og sponsorer

Jesper Søderberg, direktør i The Voice of Pets


Jesper Søderberg fortæller, at The Voice of Pets har en fin dialog i gang med borgmesteren, men understreger at ingen i kommunen har lovet noget.

- Vi har hørt, at de er ved at finde ud af, om det er noget, de kan støtte. Og i givet fald, hvordan støtten så skal gives, siger manden bag opfordringen til borgmesteren.

Annonce

Mangler millioner de næste år

Det er også nødvendigt at skaffe flere penge, for selv om det formentlig lykkes at skaffe de 1,5 millioner kroner, der skal til for at holde skindet på næsen året ud, så er forventningen, at dyreinternatet kommer til at mangle penge de næste på år.

- Som det ser ud nu, kommer vi til at mangle seks millioner kroner i både 2021 og 2022, men vi arbejder ud fra en plan om, at vi fra 2023 skal kunne klare os ved hjælp af støttebidrag og sponsorer, forventer direktøren.

- Vi er allerede i forhandling med en lang række mulige sponsorer - både til indsamlinger og på den længere bane i et 'noget-for-noget' samarbejde, fortæller Jesper Søderberg.

For eksempel bakker Sport og Fitness i Højbjerg og Stavtrup op om indsamlingen til The Voice of Pets/Dansk Dyreværn Århus. Klaus Linde Jakobsen, som er Højbjerg-mand og medejer af fitnesskæden, har valgt at opstille indsamlingsbøsser og hænge plakater op strategiske steder i de to fitnesscentre, så kunderne kan donere til internatet, mens de motionerer.

Klaus Linde Jakobsen, som er Højbjerg-mand og medejer af Sport og Fitness i Højbjerg og Stavtrup bakker op om indsamlingen til dyreinternatet i Aarhus. Pressefoto

- Jeg har både interesse og holdninger til dyrevelfærd, og det mener jeg også kunderne i Sport og Fitness har. Mon ikke der er nogen, der tænker ‘hov, for søren’ og får en a-ha oplevelse, og så lige i det øjeblik tænker ‘det var en god idé.’ Jeg tror på, at de erhvervsdrivende her i området måske tænker: Det vil jeg da også gøre, lyder hans forklaring.

Derudover forventer Jesper Søderberg, at dyreinternatet på sigt kan tjene penge på at tilbyde ydelser fra internatets medarbejdere.

- Vi har en række medarbejdere der med deres erfaring fra arbejdet med kæledyr, kan levere en lang rækker værdifulde ydelser - for eksempel ernæringsrådgivning og massage til dyrene.

Thor er en af de mange hunde, som internatet i Tranbjerg har hjulpet videre. Her ses han inden han fik sit nye drømmehjem. Foto: The Voice of Pets
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smittetallet skal bankes ned i Aarhus: Kommunens våben er masser af detaljerede data

Sport

Diego Maradona er død af hjertestop

Aarhus

Stabilt men alt for højt: Corona-smitten har stadig godt fat i Aarhus

Annonce