Annonce
Aarhus

Dyrlægens slagtilbud: Fri konsultation

<p>Dyrlæge Lars Ingemann, Højbjerg Dyreklinik: »Hunde er flokdyr. De indretter sig og vil ikke skuffe deres herre og ejer. Derfor opdager menigmand sjældent, hvis der er noget galt.« Foto: Flemming Krogh</p>

Som den første klinik i Jylland tilbyder Højbjerg Dyreklinik ubegrænset antal konsultationer for 280 kroner om måneden.

280 kroner om måneden for et sundhedsprogram til din hund. Måske lyder det af meget. Men i løbet af to måneder har 60 århusianere tegnet abonnement hos Højbjerg Dyreklinik, der som den første klinik i Jylland tilbyder et ubegrænset antal konsultationer året rundt - plus vacciner og mere - til vores bedste venner med et abonnement i hånden.

Med i det banebrydende sundhedsprogram hører blandt også et sundhedstjek hvert halve år, gratis tandtjek, sundhedsblodprøve, vaccination og sundhedsundersøgelse, fortæller dyrlæge Lars Ingemann, der har drevet Højbjerg Dyreklinik i 15 år og har 25 års erfaring fra faget.

»Der er flere grunde til, at vi tilbyder fri konsultationer for folk, der abonnerer på vores nye sundhedsprogram. Inden vi lavede ordningen, spurgte vi vores veterinærsygeplejersker til råds. De er ikke i tvivl om, at når konsultationen er betalt i forvejen gennem abonnementet - og du kan komme alle de gange, du vil - så er prisen ikke en grund til at tøve med få sin hund eller kat undersøgt. Det vil sige, at dyrene bliver behandlet i tide, og inden de bliver syge. Så det er nok den væsentligste grund,« siger dyrlæge Lars Ingemann.

Flere kliniker, der som Højbjerg Dyreklinik er med i kæden VetFamily, tilbyder også sundhedsprogram. Men Lars Ingemann og hans dyrlæge-kompagnon, Jens Chr. Kudahl, er som de eneste sprunget ultimativt ud med gratis konsultationer.

Nogle af de nye abonnementskunder fortæller, at de ser det som en økonomisk, overskuelig fordel at sætte penge af til hundes budget, så der ikke pludselig dukker uventede, store regninger op.

»Andre siger, at de med sundhedsprogrammet i hånden nu vil huske at komme til det årlige sundhedstjek, som de plejer at glemme. Dermed kan de forebygge sygdomme hos deres hund, og det ser mange som en fordel,« siger Lars Ingemann.

»Med programmet er der heller ingen undskyldning for ikke at få sin hund tjekket. Vi glemmer ofte, at dyrene lever hurtigere end os mennesker - og dermed også dør hurtigere. Lige når vi synes, at hunden er blevet voksen og adlyder os, så er den blevet seniorhund, hvorefter det går den anden vej, og vi skal være opmærksomme på gigt og andet,« siger dyrlægen.

»Hunde er flokdyr. De vil ikke skuffe os ejere og være en klods om benet. Så de siger jo ikke til, hvis de fejler noget. Derfor oplever vi dyrlæger - ikke sjældent - at en hund kommer med en tumor så stor som en håndbold i maven. Den er blevet ved med at spise, og menigmand vil ikke se symptomerne på sygdom. Det kan dyrlægen, og det er derfor jævnlig konsultation er vigtig.«

Hos Højbjerg Dyreklinik koster en konsultation 612,50 kroner. Det er blandt andet i det perspektiv, at månedsabonnementet på 280 kroner for en hund, skal ses.

I øvrigt kan katteejere også tegne et sundhedsprogran, hvis pris er 245 kroner per måned.

Nu kunne man forestille sig, at dyreejere ville stille op hos Højbjerg Dyreklinik hver anden dag, når først de har tegnet et abonnement. Det tror Lars Ingemann ikke på. Han glæder sig mere over, at hunde og katte jævnligt stiller op til sundhedstjek.

»Nej, vi kender det jo fra os selv: Vi skal heller ikke betale for en konsultation hos lægen, men af den grund går vi jo ikke til lægen hver dag,« siger Lars Ingemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce