Annonce
Østjylland

Dyrskue var tæt på at lukke: Nye folk vil give den fuld gas og få skuet til at vokse - og gøre det mere folkeligt

Her er bestyrelsen for Gl. Estrup Landbrugsmesse og Dyrskue. Fra venstre er det Annemarie Løvø, Benno Blæsild, Anne Bjerrekær, Tina Kjærgård Tobberup (formand), Henrik Brøgger Larsen (næstformand), Ruth Andersen og Bettina Buhl. Privatfoto
Man har været tæt på at droppe landbrugsmessen og dyrskuet på Gl. Estrup. Men til sommer bliver det - hvis corona vil - endnu større end tidligere.

Auning: Når Gl. Estrup Landbrugsmesse og Dyrskue ved Auning bliver holdt i weekenden den 28. og 29. maj i år, er det på grund af corona første gang i tre år, at den store messe løber af stablen.

På et tidspunkt sidste år var der snak om helt at lukke og slukke for landbrugsmessen og dyrskuet på Gl. Estrup, fordi nogle af landboforeningerne ikke syntes, det gav så meget mening for dem at bruge tid og penge på det længere. Men i stedet sætter man nu "ploven i jorden" på en helt ny måde.

Ideen er, at messen får lidt mindre fokus på de store professionelle landbrug, og det giver mere plads til mindre landbrug, fritidslandmænd og lokal fødevareproduktion. Samtidig laver man endnu flere aktiviteter for børn.

Annonce
Håbet er, at landbrugsmessen og dyrskuet på Gl. Estrup i år bliver større end det plejer at være. Foto: Landbrugsmessen Gl. Estrup Facebook.

- Der bliver flere dyr på dyrskuet, og det bliver ikke kun de traditionelle dyr som heste, køer og får. Vi venter lidt med at fortælle, hvilke andre dyr vi også vil have med. Men i 2019 var der 490 dyr, og vi regner med 30 procent flere dyr i år. Vi regner også med 30 procent flere udstillere inden for blandt andet landbrugsmaskiner og lokal fødevareproduktion. I og med at vi nu får en bredere målgruppe, håber vi på flere gæster, og vores målsætning er 20-22.000 besøgende, siger formand for Gl. Estrup Landbrugsmesse og Dyrskue, Tina Kjærgård Tobberup.

Nyt navn og ny bestyrelse

Ved de tidligere dyrskuer var der ofte imellem 15-20.000 besøgende. Da man sidste år drøftede, om messen overhovedet skulle fortsætte, valgte man at omdanne foreningen til en almindelig medlemsbaseret forening, så den ikke længere er ejet af blandt andet landboforeninger.

Foreningen og dyrskuet har ændret navn fra Landbrugsmessen Gl. Estrup til Gl. Estrup Landbrugsmesse og Dyrskue. Der er også kommet fem nye personer i den syv personers store bestyrelse, men Tina Kjærgård Tobberup er stadigvæk formand.

- Vi har skiftet navn for at tydeliggøre, at det ikke kun er en landbrugsmesse for professionelle landmænd. Vi ønsker at tiltrække hele familien Danmark, så familierne får et naturligt forhold til landbruget og dyrene, og derved bliver lidt klogere på, hvordan livet er som fødevareproducent, understreger Tina Kjærgård Tobberup.

Annonce

Slogan: "Hvor land og by mødes"

Landbrugsmaskiner og dyr vil stadigvæk være omdrejningspunktet, men under det nye slogan, "hvor land og by mødes", vil messen give flere et mere naturligt forhold til landbruget.

Der vil også være et børnedyrskue, hvor børn kan tage et dyr med. Foto: Landbrugsmessen Gl. Estrup Facebook.

Samtidig vil man også sige "værsgo og spis", og lokale fødevareproducenter kan vise de mange besøgende, hvad det er, de kan. Der bliver forskellige typer events, hvor kendte kokke skal tilberede mad ud fra lokale fødevarer.

Selvom hele situationen med corona også her i 2022 er uvis, så er folkene bag Gl. Estrup Landbrugsmesse og Dyrskue overbeviste om, at de får lov til at åbne op for det store arrangement i den sidste weekend i maj i år.

- Det er vi sikre på, at vi får lov til, både fordi vi er en udendørs aktivitet, og fordi vi spreder os over et stort areal, fortæller Tina Kjærgård Tobberup.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Aarhus

Er dit navn på listen? Se de 50 mest populære navne i Aarhus

Annonce