Annonce
Aarhus

E45: Det mener kandidaterne

Foto: Axel Schütt

AARHUS: Siden 2007 er trafikken steget med 33 procent på E45. Der er ofte køproblemer og jævnligt trafikuheld.

Hvad vil I gøre ved det?

Ole Birk Olesen, Liberal Alliance

Jeg har som transportminister stået i spidsen for arbejdet med en ny investeringsplan, som sikrer, at den østjyske motorvej bliver udvidet fra 2021 og frem. Fra fire til seks spor hele vejen fra Randers til Vejle. Først rundt om Aarhus, så fra Skanderborg til Vejle og til sidst fra Aarhus til Randers. Vi har allerede i denne valgperiode udvidet fra Aarhus S til Skanderborg S.

Knud N. Mathiesen, Dansk Folkeparti

Vi skal hurtigst muligt have udvidet E45 til tre spor fra Randers til Vejle. Det er tvingende nødvendigt.

Der opstår stadig flaskehalse i myldretrafikken og ved ulykker, og det skal vi have begrænset så meget som muligt. Det er dyrt at holde i kø og det er ikke klimavenligt, der udledes masser af CO2 ved at holde i kø, og for erhvervslivet er det rasende dyrt i tidsforbrug.

Hvis vi her i Østjylland skal blive ved med at tiltrække virksomheder er det en tvingende nødvendighed at få udvidet E45. Det gælder også for Aarhus Havn, som har et stigende antal containere, der skal fragtes ud på motorvejsnettet.

Søren Egge Rasmussen, Enhedslisten

Enhedslisten vil ikke udbygge E45.

Vi vil i stedet prioritere bedre kollektiv transport, både med flere letbaner i Aarhus, med udbygning af regional togdrift og gennemførelse af togfondens planer om togdrift på en time rejsetid mellem de største byer.

Søren Bo Pedersen, Radikale Venstre

Jeg mener, at der bør udvides til seks spor hele vejen fra Vejle til Randers.

Det mener jeg, fordi det hverken er godt for samfundsøkonomien eller klimaet, at bilerne holder i kø på E45.

Der vil også i fremtiden være privatbilisme i form af elbiler, og nogle af dem vil endda være selvkørende, så det at have et godt og sikkert vejnet er også vigtigt for fremtidens transport. Heller ikke i fremtiden vil offentlig transport kunne klare det alene.

Anders G. Christensen, Venstre

Arbejdet med en VVM redegørelse er igangsat for Aarhus Syd – Randers Nord og det er godt, men vi skal videre.

Derfor er det tvingende nødvendigt, at der bliver fundet og afsat penge til at lave udvidelsen og gerne så hurtigt, som det teknisk lader sig gøre.

Det er vigtigt, at investering i E45 har første prioritet. Herefter vil det sikkert være fornuftigt at bruge penge på en Hærvejsmotorvej.

Som det er nu, så betyder den trængsel der er på E45, at vi dels mister vækst i Østjylland og dels spilder masser af tid som privatpersoner ved at holde i kø. Tid, der for eksempel kunne have været brugt med ens familie.

Torsten Gejl, Alternativet

Alternativet vil ikke udbygge motorvejen.

Udbygninger af motorveje er kortsigtede løsning på trængsel.

Vi mener, at trafikbelastningen i stedet skal afhjælpes varigt ved kollektiv trafik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Så kom AGF på tavlen i mesterskabsspillet: Energien var tilbage, men det rakte kun til 2-2 mod Brøndby

Annonce