Annonce
Aarhus

Ebeltoft-firma genfortolker klassiker: Gardinstof bliver til nye Adidas-sko

Tekstilvirksomheden Kvadrat er gået sammen med adidas Originals om at genfortolke Stan Smith skoen. Foto: adidas Originals

Tekstilvirksomheden Kvadrat er gået sammen med Adidas om at genfortolke den ikoniske sneaker, Stan Smith-skoen, nu lavet af gardinstof.

Ebeltoft: Med tiden er Stan Smith-skoen blevet en ikonisk sneaker, som første gang så dagens lys som professionel tennissneaker i 70'erne. Skoen fås i et hav af farver og modeller - og nu er der endnu et design for den ikoniske sko på markedet.

Adidas Originals har startet et samarbejde med en af Europas førende tekstilvirksomheder, Kvadrat, for at skabe en specialudgave på Stan Smith-skoen.

- Vi har indgået et samarbejde om at skabe en særlig udgave af den ikoniske Stan Smith-silhuet. Vi arbejder altid på at udfordre de æstetiske, teknologiske og funktionelle grænser for, hvad tekstiler kan, siger Charlotte Bastholm Skjold, chef for designafdelingen på tekstilvirksomheden Kvadrat, der har hovedsæde i Ebeltoft.

Annonce

Selvom et tekstil i udgangspunktet er tænkt som et møbeltekstil eller et gardin, findes der mange anvendelsesmuligheder. Vi synes, det er spændende at udforske mulighederne i vores tekstiler både æstetisk og funktionelt. Vi ser tingene i et nyt lys - også her i samarbejdet med Adidas.

Charlotte Bastholm Skjold, Head of Design Development, Kvadrat
Den nye udgave af Stan Smith skoen kom på markedet 6. juli og fås i tre forskellige farver. Foto: adidas Originals

Gardinstof blev til sko

Den nye udgave af Stan Smith-skoen, der er navngivet Copenhagen, er lavet af et gardinstof, designet af danske Vibeke Rohland. Umiddelbart virker det ikke logisk, at et tekstil, der i første omgang er tænkt som gardinstof, kommer ud som en ikonisk sko, der nu kan købes i hele verden.

- Selvom et tekstil i udgangspunktet er tænkt som et møbeltekstil eller et gardin, findes der mange anvendelsesmuligheder. Vi synes, det er spændende at udforske mulighederne i vores tekstiler både æstetisk og funktionelt. De mere end 3000 store og små projekter, vi hvert år udvikler med designere, arkitekter og kunstnere verden over, lærer os noget hele tiden. Vi ser tingene i et nyt lys - også her i samarbejdet med Adidas, siger Charlotte Bastholm Skjold.

Den nye udgave af Stan Smith skoen er navngivet Copenhagen og lavet af et gardinstof. Foto: adidas Originals

Når en anden målgruppe

For en designvirksomhed som Kvadrat, der leverer møbelstof, gardiner, tæpper og andre tekstilprodukter til førende designere, arkitekter og møbelfabrikanter i hele verden, er det interessant at ramme en lidt anden målgruppe, end man er vant til.

- For os er Adidas i princippet en kunde og samarbejdspartner som alle andre. Men med det samarbejde, kan man sige, at vi her kommer i dialog med et publikum, som måske ikke traditionelt er Kvadrats fra toneangivende fagfolk inden for design og arkitektur til den mere almindelige slutbruger, der interesserer sig for mode og livsstil, fortæller Charlotte Bastholm Skjold.

Den nye udgave af Stan Smith skoen kom på markedet 6. juli og fås i tre forskellige farver.

Farverne på skoene er i Navy, Pink og Core Black. Foto: adidas Originals
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce