Annonce
Østjylland

Efterårets første sne på vej: Sne og slud kan ramme Østjylland natten til søndag

Sne og slud er på vej mod Østjylland. Temperaturer mellem minus to grader og plus tre grader natten til søndag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Østjyderne kan forvente lokale slud- og snebyger natten til søndag. Temperaturer mellem to graders frost og tre graders varme.

ØSTJYLLAND: Efterårets første sne er på vej mod Østjylland.

Efter en lun løvfaldssommer i midten af oktober er der nu koldere temperaturer og mere vinter-lignende vejrtilstande i det østjyske. Med temperaturer under frysepunkten natten til søndag, er der lokale slud- og snebyger på vej til østjyderne.

- Vi kan ikke sige, hvor meget det bliver, men jeg tror ikke, det er noget, der lægger sig på markerne, men der kommer byger med slud og sne, fortæller Martin Lindberg, vagtchef hos DMI.

Lørdag startede en smule skyet med regn og byger, nogle steder hagl, men i løbet af dagen perioder med sol og mellem tre og seks grader. Natten til søndag falder temperaturen til under frysepunktet, og det giver lokale sne- og sludbyger i Østjylland, dog lidt lunere ved kysterne.

- Sent natten til søndag frem til søndag formiddag vil der kommer enkelte snebyger i Østjylland. Der vil være nordøstlig vind, så det blæser ind med lokale byger fra Kattegat, siger vagtchefen.

Vintervejret kommer altså til Østjylland på et meget passende tidspunkt, når vi stiller uret en time tilbage fra sommertid til vintertid.

Sidste år kom efterårets første nattefrost 30. oktober, men da der ikke var nedbør, kom sneen først i midten af november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce