Annonce
Aarhus

Efter 1 år, 10 lande og 125 shows: Verdensholdet sætter et festligt punktum i Aarhus

Der er rytme og tempo over opvisningerne. Foto: DGI Verdensholdet
DGIs verdenshold af gymnaster giver den sidste opvisning i Musikhuset Aarhus efter omfattende turné.

AARHUS: En vild tur får en afslutning, når DGIs verdenshold i gymnastik torsdag giver en opvisning i Musikhuset i Aarhus.

I et års tid har 28 gymnaster trænet og været på tur for at give opvisninger. Ud over Danmark har de danset, slået flikflak og saltomortaler, sprunget kraftspring og foldet sig ud i ti lande med 125 shows og 200 workshops.

- Publikum vil opleve klimaks på vores tur og en flok rørte gymnaster, der er sammen for sidste gang på turneen og viser flere genrer af gymnastikken, siger to af dem, der har været med hele vejen, Ida Kjær Andersen, 25, og Amalie Bøgild Langsted, 24.

Begge læser psykologi på Aarhus Universitet og skal tilbage til studiet, når det begynder igen i september.

De kan næsten ikke komme til for hinanden i begejstring, når de skal fortælle om de mange oplevelser undervejs, hvor de har været på Gran Canaria, Skotland, USA, Mexico, Argentina, Colombia, Taiwan, Sydkorea, De forenede Arabiske Emirater og Tyskland.

Annonce

Showet og Gymnastradaen

Musikhuset Aarhus. Store Scene. DGI Verdensholdet. Opvisning torsdag 27. juni kl. 19.30.

wwwmusikhusetaarhus.dk

.

Gymnastikfestivallen 16. World Gymnastrada foregår 7.-13. juli i Dornbirn, Vorarlberg, Østrig. Det sker under mottoet "Come together. Show your colours!". Der ventes op mod 25.000 atleter fra 55 nationer.

Søm stak og af gulvet

- Opvisningerne har været under vidt forskellige forhold, og vi er virkelig blev udfordret. Nogle steder har underlaget været asfalt på en p-plads, andre steder græs og i Argentina halvrådne trægulve, hvor søm stak op mellem gulvbrædderne. Altid har vi indrettet os og tilpasset opvisningen efter det. For eksempel også når vi har brugt tøndebånd i blæsevejr, fortæller de to gymnaster.

De har repræsenteret DGI Østjylland, men laver også gymnastik i AGF og på Ollerups elitehold, der er for tidligere elever på højskolen dér.

Tilbage efter opvisningen i Aarhus står kun en tur til gymnastradaen i Dornbirn i Østrig.

- Der har været søde dage og hårde dage, og lidt øm i kroppen er man altid, når vi laver så meget gymnastik, som vi har gjort, fortæller de to glade gymnaster.

- På sådan en tur udvikler man sig voldsomt, både som gymnast og menneskeligt. Vi bor tæt sammen i måneder, så vi må indrette og tilpasse os, og ofte har den enkelte ikke så meget at skulle have sagt. Når værterne for eksempel vil have os med på en tur, må vi følge med, fortæller Ida Kjær Andersen og Amalie Bøgild Langsted.

De andres liv

Opholdene har været forskellige.

- Nogle steder har vi sovet i sovesale, andre gange på hotel, og i USA har vi mest boet hos værtsfamilier. Det er hyggeligt at bo sammen, men hver for sig kan opholdene noget. Den lokale kultur oplever man bedst, når man bor privat, hvor andre mennesker har lukket os ind i deres hjem og liv, siger de.

Men sikkert er det, at ikke alt går som planlagt på så lang en tur.

- Vi har oplevet mange sjove og uforudsete ting, men altid fundet en løsning, siger de.

Amalie Langsted er oprindeligt fra Odder og Ida Kjær Andersen fra Nørre Snede, og studierne bragte dem til Aarhus.

Og gymnastik fortsætter de med i Aarhus, når festen er slut og hverdagen melder sig, siger de.

Amalie Bøgild Langsted med tøndebånd. Foto: DGI Verdensholdet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce