Annonce
Horsens

Efter 10 år: Boliger i Horsens er 16 procent mere værd

Hvis du har ejet et hus i Horsens i hele det seneste årti, så har du i gennemsnit tjent 16,6 pct. af husets værdi. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk. Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix
Huspriserne i Horsens er steget pænt de seneste 10 år, når man sammenligner med nabokommunerne.
Annonce

Horsens: Hvis du har ejet dit hus i Horsens Kommune hele det seneste årti, kan du glæde dig over, at huset er blevet en del mere værd.

Nye tal fra Boligsiden viser, at huspriserne i Horsens Kommune de seneste 10 år er steget med 16,6 pct. Det betyder, at et hus, der blev handlet i december 2019 i Horsens Kommune i gennemsnit kostede 12.267 kroner pr. kvadratmeter. Det betyder en pris på lige godt 1,7 millioner kroner for et gennemsnitshus på 140 kvadratmeter.

Med stigningen i salgspriser lægger Horsens sig i halen af ikke færre end 62 af landets kommuner, hvor salgsprisen på boliger er steget i løbet af de seneste 10 år.

Der er dog et godt stykke vej op til toppen af listen, hvor Københavns Kommune ligger. Her er gennemsnitsprisen på en villa eller et rækkehus steget med hele 72,7 pct. de seneste 10 år og lander nu på 38.668 kroner pr. kvm.

Annonce

Provins følger trop

Til gengæld ligger Horsens Kommune lunt i svinget lokalt. I Vejle Kommune er priserne kun steget med 6,5 pct., og i Hedensted er de steget med 15,6 pct., mens Skanderborg topper med 21 pct.

Den største fremgang i boligpriserne - både i Horsens og på landsplan - er sket i de seneste par år, påpeger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

- Boligmarkedet var i begyndelsen af 2010'erne fortsat præget af finanskrisen, som i den grad satte sit præg på husprisernes udvikling i årtiet. Fra foråret 2011 og frem til begyndelsen af 2013 faldt priserne for derefter at stabilisere sig. Først med rentefaldet i 2015 begyndte det at gå rigtigt fremad igen, og den største stigning i huspriserne har vi derfor først set i de seneste par år, siger hun i en pressemeddelelse fra Boligsiden.dk.

Her påpeger hun også, at nok ligger de største stigninger i huspriserne i hovedstadsområdet, men provinsen følger pænt med.

- Særligt i 2019 har de stigende priser spredt sig. Det er meget positivt for husejerne, men omvendt gør de stigende priser det også sværere for nye købere at komme ind på markedet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-smitte og fester med høj musik: Politiet fortsætter øget patruljering og tilsyn

Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Annonce