Annonce
Sport

Efter 10 kampe uden sejr: Brabrand slog oprykningskandidater

Anfører Jesper Brinck kom på tavlen i Brabrands sejr.Foto: Axel Schütt

Brabrand vandt søndag 2-1 over Vendsyssel FF. Sejren blev grundlagt efter to hurtige scoringer i første halvleg.

FODBOLD: Erik Rasmussen var tilbage på Aarhus Stadion, hvor han tidligere har stået i spidsen for AGF. Men gensynet for Vendsyssel-træneren blev ikke, som han formentligt havde ønsket det. Det var nemlig hjemmeholdet, som kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret. Seneste sejr var 13. august.

For Brabrand startede kampen som lyn og torden. Brabrand stressede gæsterne højt, og det gav pote. Hjemmeholdet vandt et par dueller, og Mikkel Ørbech kom fri i højre side af feltet. Han sendte et præcist indlæg ind i panden på Kenan Hajdarevic, som sikkert headede bolden i nettet til en føring efter bare to minutter.

Brabrand var gode til at presse gæsterne højt og det efterlod små rum at spille i. Det var opskriften til sejr havde træner Tom Søjberg proklameret inden kampen. Den gameplan lykkes. Og Brabrand fortsatte presset. Efter en dødbold vandt Brabrand også andenbolden, som endte hos midterforsvar og anfører Jesper Brinck , som med et elegant lop fra højre side i feltet scorede til 2-0 efter 18 minutters spil.

2-0-scoringen vækkede gæsterne, som fandt noget af det offensive spil frem, som de er kendte for i divisionen. Det sidste tyve minutter af halvlegen var det ikke meget, Brabrand truede det nordjyske mål efter den flotte start. Gæsterne fik mere tid og plads til at spille, og det udnyttede de. Gæsternes farlige firkløver i front med Christian Moses og Emmanuele Ogunde samt Lucas Jensen og Ninos Gouriye på kanterne var en konstant trussel både i det etablerede angrebsspil, men især på omstillinger, hvor gæsterne spillede sig til flere åbne chancer, men ind ville bolden ikke. Blandt andet på grund af heroisk forsvarsspil og et par gode redninger fra Rosenørn i Brabrand-buret.

Anden halvleg var med Vendsyssel på det meste. Gæsterne var bedre på bolden og fik presset Brabrand længere tilbage. Derfor var det heller ikke den store overraskelse, at det var gæsterne, som først kom på tavlen efter pausen. Efter et indlæg dukkede Christian Moses op og prikkede bolden i nettet. Målet gjorde måske, at Brabrand-spillerne kom til at stå længere tilbage end forventet. Og samtidig lå det nok lidt i baghovedet, at holdet tidligere havde smidt tomåls-føringer væk. Men Brabrand holdt stand, og indimellem var hjemmeholdet også ganske farlige på omstillinger, men det sidste manglede for, at det blev farligt. Det samme gjorde sig for så vidt gældende for gæsterne fra Nordjylland.

Kampen i tal

Brabrand - Vendsyssel FF 2-1 (2-0)Målscorer: 1-0 Kenan Hajdarevic (2 min.), 2-0 Jesper Brinck (18 min.) 2-1 Christian Moses (57 min.)

Gule kort: Emanuele Ogunde, Jesper Brinck, Gökhan Tokay, Jeppe Illum,

Startopstilling:

Mathias Rosenørn - Michael Pedersen (Jacob Linnet (22 min.), Jesper Brinck, Søren Bojsen, Mikkel Buur - Nikolaj Køhlert (Anton Søjberg 80 min), Gökhan Tokay, Mads Schäfer Bak, Tobias Olesen (Morten Gerster 59 min) - Mikkel Ørbech, Kenan Hajdarevic

Brabrand møder Vendsyssel på Ceres ParkFoto: Axel Schütt
Annonce

Presspil var nøglen

Dermed fik Brabrand endelig lov til at smage sejrens sødme. Det er 10 kampe i 1. division, siden at hjemmeholdet sidst gjorde det. Så det var en flok jublende spillere og trænere, som kunne strække armene i vejret.

Træner Tom Søjberg var derfor meget stolt af sine spillere efter sejren over divisionens nummer tre.

- Alle vores aftaler lykkedes vi godt med. Vi har heldet og får scoret, og vi giver ikke mål væk. Vi gjorde, hvad vi kunne, og spillerne leverer en heroisk indsats. Det var en aftale, at vi skulle falde tilbage efter føringen. Vi trækker os tilbage, fordi deres to angribere er så hurtige. Vi vil hellere stå lavere og spille os ud af det. Vi kommer til at stå massivt til sidst, fordi vi bliver trætte. Men vi er vokset i træning og i kamp. Det er vildt fedt at vinde, siger træner Tom Søjberg, mens anfører og målscorer Jesper Brinck tilføjer:

-Det betyder alt at være på tavlen igen. Vi skal have tre point, hvis vi vil væk fra bunden, og vi tager alt med. Vi får spillet gameplanen nogenlunde. Vi skulle stå godt defensivt og vise hård fight og vilje. Det var der i dag. Det var et våben i 2. division, at vi kan gå op og trykke modstanderen, og så stille os ned, så vi veksler lidt i presset. Det har set okay ud i de første to kampe mod Vendsyssel, men i dag fik vi også scoret. Vi vidste, at vi kunne presse dem. Men vi kommer til at stå for dybt til sidst, og det lå måske i baghovedet, at vi har smidt føringer tidligere i sæsonen, lød det fra Jesper Brinck.

Brabrand møder Vendsyssel på Ceres ParkMads Schäfer Bak, Brabrand IF (16)Foto: Axel Schütt
Kenan Hajdarevic stod for første mål søndag efter blot to minutters spil.Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce