Annonce
Sport

Efter 14 timer på dansk jord vandt Bears-reserver i Næstved

Hayden Dalton scorede hele 35 point da Bakken Bears overraskende vandt i Næstved med et halvt reservehold. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears satte fredag aften en lille streg under, at de ikke kun har Basketligaens bedste spillere - men også den bredeste trup. De vandt i Næstved i grundspillets sidste kamp og skal nu møde Værløse i kvartfinalen.

BASKETBALL: Det er efterhånden svært at se, hvad der skal stoppe Bakken Bears i den danske liga.

Fredag havde århusianerne rejsetider, Europa-kamp i benene og et stort frafald imod sig, men alligevel vandt de på udebane over Team FOG Næstved, der ellers drømmer om at komme i en DM-finale.

Bakken Bears-truppen kom først klokken fem natten til fredag hjem fra Israel - hvor de onsdag slog Ironi Ness Ziona. 14 timer senere stod en håndfuld af spillerne fra den tur i Næstved klar til grundspillets sidste kamp sammen med fire Ebaa-spillere.

Og på trods af, at de sparede syv af de største profiler, blot var ni spillere, var usammenspillet og givetvis halvtrætte, så formåede de altså at besejre hjemmeholdet efter et flot comeback i anden halvleg.

Bakken Bears gik til pause foran 45-41. Men de kom hurtigt bagud med 16 point efter pausen og det så ud til at tanken løb tør. Men med amerikanske Hayden Dalton (35 point, syv rebounds og seks assits) i spidsen skød århusianerne sig tilbage i kampen og gjorde ydmygelsen af Næstved en realitet.

Kampen havde ingen betydning for tabellen, hvor Bakken Bears slutter som etter i grundspillet.

I DM-kvartfinalen skal de møde Værløse fra Pro B. Første kamp spilles fredag i Aarhus og de næste to spilles henholdsvis fredag og søndag ugen efter.

Team FOG Næstved kan i øvrigt se frem til en DM-kvartfinale mod Ebaa og tre af de spillere, som besejrede dem for Bakken Bears denne fredag. Her er sjællænderne dog store favoritter, ikke mindst fordi profilerne David Kristensen og Sylvester Berg ikke må deltage for to hold i slutspillet og stiller op for Bakken Bears.

Team FOG Næstved - Bakken Bears 88-93 (41-45)

Bakken Bears: Hayden Dalton 35, Liam Churchil Sørensen 18, David Kristensen 13, Thomas Lærke 8, Magnus Møllgaard 8, Morten Sahlertz 5, Sylvester Berg 4, Chris Christoffersen 2, Jacob Vistisen 0.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce