Annonce
Aarhus

Efter 18 tyverier fra personbiler: - Tøm din bil før tyven gør det

Efter et stort antal anmeldelser af tyverier fra biler minder politiet om det gamle råd om at tømme bilen, før tyven gør det. Alene det sidste døgn har budt på 18 anmeldelser. Foto: Jens Thaysen
På et døgn har Østjyllands Politi modtaget 18 anmeldelser om tyveri fra personbiler. Bilejere opfordres til at tage værdigenstande med sig. Gerningsmanden måske fanget.

AARHUS: Nogle meget ihærdige tyve er på spil i Aarhus-området. Herfra strømmer det nemlig ind til Østjyllands Politi med anmeldelser om tyverier fra personbiler.

Alene det seneste døgn modtog Østjyllands Politi 18 anmeldelser. Så mange, at det fik politiet til at gennemgå anmeldelserne for at se, om der er et mønster. Og det er der:

- Når vi går sagerne igennem, kan vi se,at der stort set hver gang har ligget noget af værdi i bilen og placeret, så det har været synligt for gerningsmanden, siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard fra Østjyllands Politis forebyggelsesafdeling.

Han opfordrer bilejerne til at huske det gamle råd om at huske at tømme bilen, før tyven gør det.

Annonce

Den her form for tyveri er noget alle bilejere kan blive ramt af, men man kan altså selv gøre en forskel og med enkelte tiltag medvirke til, at man ikke kommer tilbage til en smadret bilrude og værdigenstande, der er væk.

Politiinspektør Gert Bisgaard, Østjyllands Politis forebyggelsesafdeling

Tre former for tyveri

Lige nu har politiet registreret tre former for tyverier fra personbiler:

  • På pendlerparkeringspladser ved motorvejstilkørsler eller ved togstationer, hvor bilerne typisk står efterladt i længere perioder midt på dagen.
  • Foran daginstitutioner i morgentimerne, hvor forældre kortvarigt forlader deres bil, mens de afleverer børn.
  • På større parkeringspladser eller ved oplevelsessteder, hvor ejeren typisk er væk fra bilen i flere timer.

Fremgangsmåden er ofte den samme: Gerningsmanden knuser en rude i bilen, så han kan få fat i en taske eller noget andet af værdi, der ligger synligt fremme.

- Den her form for tyveri er noget alle bilejere kan blive ramt af, men man kan altså selv gøre en forskel og med enkelte tiltag medvirke til, at man ikke kommer tilbage til en smadret bilrude og værdigenstande, der er væk, siger Gert Bisgaard.

- Tag alt med dig

Det bedste råd er at tage alt med sig, når man forlader bilen. Vil man sikre sig endnu bedre, kan man forsøge at gøre det synligt for tyven, at der ikke er noget at komme efter. For eksempel ved at fjerne et eventuelt overdække i bagagerummet.

Er det ikke muligt at tage alting med, kan man sørge for, at efterladte genstande ikke kan ses ude fra. For eksempel kan man skubbe dem ind under sæderne.

Efterlader man større genstande - for eksempel tasker - uden værdifuldt indhold, kan man gøre det synligt for tyven ved at lade den tomme computertaske eller sportstasken med sure strømper og fodboldtrøjer stå åben.

- Og så hører vi selvfølgelig gerne fra borgerne, hvis man ser nogle personer, der udviser mistænkelig adfærd ved parkerede biler. For vi vil jo gerne have fat i dem, der laver de her tyverier, siger Gert Bisgaard.

27-årig sigtet for tyverier fra biler

Og måske er det lige præcist, hvad der skete torsdag eftermiddag.

Her havde politiet fået et tip om tyveri af knallerter, og det fik en patrulje til at aflægge besøg i en adresse på Gammel Landevej i Trige. Og ganske rigtigt: Politiet fandt flere knallerter og små motorcykler, hvoraf to var meldt stjålet.

Det viste sig, at husets kvindelige beboer havde besøg af en 27-årig mand, der er godt kendt af politiet for berigelseskriminalitet.

Under en ransagning af en lejlighed, hvor den 27-årige havde opholdt sig, fandt politiet tyvekoster fra fire forskellige tyverier fra biler, begået i løbet af de seneste uger. Desuden tyvekoster fra et indbrud i en virksomhed.

Den 27-årige er nu sigtet for brugstyveri af lille motorcykel, narkobesiddelse, indbrud i virksomheder og for fire tilfælde af tyveri fra personbiler. Den videre efterforskning skal afklare, om han kan have stået bag flere tyverier fra personbiler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];