Annonce
AGF

Efter 220 dage må AGF-fansene igen komme på stadion: - Jeg glæder mig til stemningen, sammenholdet og fadøl

Torsdag må der komme cirka 8.000 tilskuere på Ceres Park når AGF møder Randers FC. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Torsdag bliver TVs dåsejubel erstattet af levende mennesker, når AGF igen må lukke tilskuere ind på Ceres Park.Vi har spurgt en række fans, hvad de har savnet mest.

FODBOLD: 7.547 tilskuere så 14. september AGF vinde 4-2 over Vejle i sæsonpremieren. Siden har der - med undtagelse af nogle meget få - ikke været tilskuere til AGFs kampe.

Men efter 220 dage foran TV'et er AGFs 12. mand torsdag tilbage på lægterne. Små 8.000 tilskuere må Superligaklubben lukke ind til kampen mod Randers FC. Og de får endda mulighed for at komme igen allerede søndag, når FC København gæster Aarhus.

Avisen har spurgt en række AGF-fans, hvad de har savnet ved at være væk fra stadion - og hvad de glæder sig til nu, hvor dørene åbner på klem igen.

Annonce

Stadionregler i coronatid

På grund af coronarestriktioner er der nogle regler, som alle stadiongængere skal følge:

- Man skal sidde ned på en fast plads med afstand til sin sidemand og med ansigtet rettet mod banen. Det er tilladt at bevæge sig rundt for at komme på toilettet og købe mad og drikke. Men man må ikke bryde sin sektion.

- Mundbind er påbudt under sin vej til sin plads og hjem igen og når man bevæger sig rundt. Men ikke når man sidder på sin plads.

- Der er krav om coronapas som man kender det fra for eksempel forlystelsesparker. Ved et Coronapas forstås dokumentation for en af følgende; Et negativt resultat af en covid-19-test, der er højst 72 timer gammel. Et positivt resultat af en covid-19-test, der er mindst 14 dage og højst 180 dage gammel eller et gennemført vaccinationsforløb mod covid-19. Dokumentation for coronapas kan foreligge både i papirformat og elektronisk.

- Vær opmærksom på, at forskellige indgange åbner og lukker på forskellige tidspunkter. Det fremgår af din billet. Kampstart er klokken 17.45.

Kilde: AGF

* Sune Gavnholt

- Jeg har savnet gåturen det sidste stykke af Stadion Allé, duften af grillpølser og nyklippet græs på Ceres Park, Thomas Helmigs "Malaga" over højtaleranlægget lige inden kampstart og Gnags' "Lav Sol Over Aarhus" efter slutfløjtet - måske endda efter en sejr.

* Bjørn Bækstrøm Jensen

Jeg har savnet hele den æstetiske oplevelse som er forbundet med at være på stadion. Smagen af øl og pølser, duften af stadion. Lyden af fans og lyden fra kampen. samt "MALAGA" og "Lav sol over Århus". De visuelle effekter, som fanklubben bringer i spil. Og ikke mindst samværet med dem, man er afsted med. Jeg ELSKER at være på stadion og tager også der ud, selv om der ikke er andre, der vil med. At være på stadion, er en følelse i sig selv. Stadionfølelsen.

* Henrik Winther Buhl

- Jeg savner den intensitet, der er på stadion. Den evige summen og sangene. Noget som TV slet ikke kan gengive eller skabe. Jeg savner at kunne drikke en øl og spise en pølse med min far og min kone. Jeg savner den følelse man har når man kommer til stadion, men bestemt også den eufori eller depression når man går derfra. Dejligt at vi igen kan komme afsted.

* Bettina Wirefall Kollitis Hansen

- Jeg har savnet fællesskabet. Det at have et fællesskab hvor job, personlighed mm ikke betyder noget. At kunne give den fuld skrald med opbakningen til Danmarks bedste klub.

* Else Juhl Nielsen

- Selvfølgelig skal jeg på stadion. Fodbold skal ses live, selvom vi skal sidde med afstand og der skal tjekkes coronapas.

* Jan Kjærsgaard

- Savner en sejr over hestene.

* Mattias Agger

- Jeg har savnet følelsen, der kommer når man er på vej til stadion og i endnu højere grad når man træder ind på stadion!

* Thomas Skovhus Poulsen

- Jeg savner stemningen på Stadion. Som når fansene synger spillernes navne i optakten, sangene under kampen (eksempelvis når der råbes KOM SÅ DE HVIII tribunerne imellem), spillernes indløb op til kampstart. Ja ALT ved at komme på stadion. Og så savner jeg igen at se kampe med tilskuere i fjernsynet igen. Også selvom AGF er på udebane og der ikke må komme GF-fans med. Er så uendelig træt af at se TV-kampe uden tilskuere.

* Rikke Højlund

- Jeg har savnet sammenholdet.

* Michael Nygaard

Det er forventningens glæde.

Når man siger farvel til familien og begiver sig mod Aarhus stadion.

Under vejs gør man stop og samler dagens kompagnon(er) op, der lige så forventningsfuldt støder til flokken, der bliver større og større som man nærmer sig Kongelunden.

Røverhistorier. Minderne. Store resultater. Store kampe. Alt handler om fodbold og alt bliver vendt igen og igen.

Den overdimensioneret fadøl man placerer forsigtigt på betongulvet inden man sætter sig tilrette på sin plads og først derefter tager den første sluk med få minutter til kampstart.

Og derfra kan man kun blive skuffet. Og skuffet det bliver man, men til næste hjemmekamp er vi klar igen. For forventningerne og samværet overgår skuffelserne.

* Peter Hansen

- Jeg har savnet alt. KSDH

* Michael 'Wiener' Nielsen

Hjertet slår lige en ekstra gang, når man rækker den store perlende fadøl til sin kammi, imens man slår sædet ud og glædes ved, at ganen snarligt vædes til rasende råb eller jubelbrøl.

* Andreas Bostrup

- Jeg har savnet fælleskabet og følelsen, der gør fodbold til det specielle! Og jeg har ingen betænkeligheder ved, at skulle afsted. Jeg følte mig tryg seneste man kunne komme afsted. Og jeg forventer, at forholdende kun er endnu bedre nu.

* Brian Wihrenfeldt

- Det er fantastisk - elsker at det er tilbage. Har ingen tryghedsbetænkligheder. Eneste betænkelighed er hvordan medier vil bruge billeder af sang, jubel etc. til at udstille manglende respekt for smitte. Håber på rimelige medier og at alle fans tager vare på denne mulighed.

* Stig Hoeg Andersen

- Orker ikke at snakke mere om hvor meget jeg glæder mig til at komme på stadion ... Så meget glæder jeg mig til at komme på stadion. Og jeg ynder ellers at snakke om ALT der omhandler AGF, stadionbesøg og hvad der dertil hører. Der er sagt nok nu... suk... Nu vil jeg bare IND!!!!!

* Janus Lautrup

- Jeg glæder mig til fællesskabet og pølse. Og at se min søn med glimt i øjet og den hviie trøje på.

* Anja Lilli Beikes, formand, AGF Fanclub

Det, jeg har savnet allermest, er ikke selve fodboldspillet, men sammenholdet, mine medfans og den stemning, vi skaber på tribunen. At se fodbold derhjemme er jo faktisk en ret ensom fornøjelse, også selvom vi har siddet to eller tre sammen. For mig er en stor del af fodboldoplevelsen fællesskabet og stemningen. Jeg har talt med mange andre fans herunder corona, der siger det samme. Det lyder lidt vildt, men det er som om, at livet sådan rigtigt begynder igen torsdag.

* Lars Krogh

- Jeg glæder mig til bold, kolde pils og en stadionplatte.

* Søren Høllund Sloth

Det jeg husker, og som jeg ikke er et sekund i tvivl om bliver det samme denne gang, vil være hvor rørt man igen kan være over at befinde sig på et af de steder, som betyder allermest for en - forventningens tur afsted i bilen, gåturen fra Christian d. 10 vej og ned forbi cykelbanen, entreen ind på stadion, hvor man lader tribunerne omfavne en, David Nielsen runde ud til tilskuerne inden kampen, som var magisk, og det at være far, datter og nevø om at være en del af noget man er fælles om, krydret med spillerne, der gav sig 15% ekstra udover de 100. Fællesskabsfølelsen af at være på stadion og se de hviieee er bare noget helt bestemt, også selvom man med alderen ikke altid længere har mulighed for at komme hver gang på grund af familie og arbejde.

* Anders Porse

- Jeg har savnet stemningen og oplevelsen ved at være der, hvor det sker, i stedet for at se det i TV.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce