Annonce
Aarhus

Efter 25 år: Sun-Air lukker ruten Aarhus-Gøteborg

Sun-Air lukker ruten Aarhus-Gøteborg. Koncernchef Kristian Tvergaard (billedet) forklarer, at behovet for ruten er blevet mindre. Derfor er de fly, Sun-Air råder over, for store. Foto: Sun-Air
Sun-Air lukker den 25 år gamle rute mellem Aarhus og Gøteborg. Flyet flyttes i stedet til Tyskland.

AARHUS: En af de ældste ruter fra Aarhus Lufthavn lukker og slukker.

Det er Sun-Airs rute til Gøteborg, der ikke åbner til september efter at have været lukket i sommerferien.

Ruten har eksisteret i 25 år. Derfor ærgrer Sun-Airs koncernchef, Kristian Tvergaard, sig over, at det var nødvendigt at lukke ruten.

- Nogle af vores store kunder gennem flere år har svigtet lidt. Behovet for ruten er faldet, siger Kristian Tvergaard.

Den anden årsag er, at Sun-Air ikke længere råder over propelfly med plads til 19 passagerer.

- I dag flyver vi kun med Dornier 328 jetfly med plads til 32 passagerer. Og det er flere pladser, end vi har behov for på den rute, siger Kristian Tvergaard.

Dertil kommer, at ruten er så kort, at den ikke ligger til et jetfly.

- Jetfly skal helst flyve ligeud i et stykke tid. Skal man op og ned med det samme som her, egner et probelfly sig bedre, siger Kristian Tvergaard.

Aarhus Lufthavns direktør beklager Sun-Airs beslutning om at lukke ruten.

- Det er jo en af vores ældste ruter, siger Peer Kristensen.

Han glæder sig over, at det østjyske erhvervsliv fortsat kan flyve til Gøteborg.

- Men dog med en mellemlanding i København, siger Peer Kristensen.

Flyet, der har betjent ruten til Gøteborg, flyttes nu til Friedrichshaven i Tyskland. Her åbnes 10. september en rute til Toulouse i Frankrig, som Sun-Air skal beflyve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

AGF

AGF-cheftræner roste unge som gamle efter test-sejr over Viborg

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];