Annonce
Livsstil

Efter 32 år på Åboulevarden: Farvel til Italia

71-årige Fulvio Capuzzi vælger at stoppe, mens han stadig er frisk, forklarer han. Foto: Jens Thaysen

En æra i det århusianske restaurationsliv lakker mod enden. Fra 1. maj er det slut med restaurant Italia med 71-årige Fulvio Capuzzi ved roret.

AARHUS: Stort set hver eneste dag, syv dage om ugen, har Fulvio Capuzzi i 32 år været på arbejde på sin restaurant Italia på Åboulevarden.

Og mon ikke stort set alle århusianere på et eller andet tidspunkt i deres liv har besøgt Italia til en klassisk pizza, til buffet eller til bøf tilberedt på lavasten ved bordet. I hvert fald har stedet gennem 32 år været populært, og Fulvio Cappuzi en kendt skikkelse i byen. Men 1. maj er det slut.

- Jeg har valgt at sælge restauranten, mens jeg stadig har det nogenlunde. Imens jeg stadig kan stå på mine egne ben, så de ikke skal bære mig ud, siger den nu 71-årige restauratør til Århus Stiftstidende.

Læs også: Far på 71 kan endelig komme med på ferie

Jeg har altid arbejdet, så jeg kender ikke så mange mennesker og kan hverken spille kort eller tennis. Men sådan kan jeg bedst lide det, for så kan jeg selv bestemme farten.

Fulvio Capuzzi
Italia har ikke ændret sig væsentligt siden åbningen i 1985. Lamperne her samt de runde vinreoler i baggrunden har indehaver Fulvio Capuzzi selv designet. Foto: Jens Thaysen

En mand af få ord

Italienske Fulvio Capuzzi gæstede Danmark første gang i 1967, da han var et år i Skælskør for at arbejde på et værft. I 1974 vendte han tilbage i et lignende job i Grenaa, og i denne periode mødte han sin kærlighed Lisbeth, og siden har de to, ligesom Fulvio Capuzzi og Danmark, dannet par.

De flyttede til Aarhus, og efter et halvt år i job på Restaurant Windsor på Kystvejen, følte Fulvio Capuzzi sig klar til at stå på egne ben som restauratør. Først med en restaurant i Skive, og siden med Det Italienske Spisehus, Rositas Cantina, Brasserie Provence og La Pampa i Aarhus. Hjertebarnet blev dog Italia, som han åbnede i 1985 på Åboulevarden.

- Pizza har altid været i centrum, men vi har da prøvet flere forskellige ting gennem årene - ting der nu passede tid tiden, fortæller Fulvio Capuzzi.

Læs også: Nye ejere fortsætter på italiensk

Han fortæller os stolt om sine selvdesignede vinreoler og lamper, da vi spørger til inventaret på Italia, men ellers har han ikke mange ord at sige om de 32 år og om afskeden med sin restaurant. Sådan er Fulvio Capuzzi nemlig - en fåmælt, men arbejdsom mand.

- Jeg har altid arbejdet, så jeg kender ikke så mange mennesker og kan hverken spille kort eller tennis. Men sådan kan jeg bedst lide det, for så kan jeg selv bestemme farten. Men jo, det bliver selvfølgelig underligt at stoppe, men hvis det bliver et problem, så åbner vi bare en ny restaurant, smiler han.

Det er kun selve restauranten Fulvio Capuzzi sælger. Ejendommen på Åboulevarden 9 beholder han.

Italia ligger i moderne omgivelser på hjørnet af Åboulevarden og Mindebrogade. På Åboulevarden er sidste stykke af åen netop genåbnet, og rundt om hjørnet er Mindebro Torv netop renoveret. Foto: Jens Thaysen
Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce