Annonce
Aarhus

Efter 45 års diskretion: Olav de Linde røber størrelsen på sin formue

Olav de Linde fremlægger for første gang nogensinde sin virksomheds regnskaber. Her er han fotograferet tidligere på året, da han blev hædret med Erhverv Aarhus prisen 2019. Foto: Kim Haugaard
Olav de Linde, investor og ejer af "Byggeselskab Olav de Linde", er i gang med at overdrage virksomheden til sine børn. I den forbindelse har han lagt sine regnskaber frem til åbent skue.

AARHUS: Olav de Linde har gennem årerne opbygget et af landets største privatejede ejendomsimperier og han er kendt som byggematadoren fra Aarhus.

Olav de Linde har aldrig brudt sig om at tale om hverken sin personlige formue eller penge, ligesom det kun er skattevæsenet, der har set regnskaberne gennem årene. Det har fået flere til at spekulere om formuens størrelse.

Men nu har Olav de Linde for første gang offentliggjort sine tal.

Det skriver Ejendomswatch.dk.

Byggeselskab Olav de Linde, der tæller ejendomme i Aarhus, Odense og København, skal overdrages til Olav de Lindes tre børn og det er derfor, at regnskaberne nu præsenteres offentligt.

Tallene viser, at Olav de Lindes ejendomme er god for 5,8 milliarder kroner. Overfor Ejendomswatch.dk understreger Olav de Linde dog, at det er "meget forsigtigt værdifastsat".

Udover de 5,8 milliarder kroner er forventningen, at byggeselskabet vil komme ud af det kommende regnskabsår med et overskud på 125 til 150 millioner kroner før værdireguleringer.

Annonce

Olav de Linde

  • Olav de Linde er 67 år gammel. Han bor med sin hustru i Risskov. Tilsammen har parret syv børn.
  • Han er den yngste af en børneflok på otte. Forældrene havde et gartneri i den lille by Rætebøl ved Tilst.
  • Olav de Linde begyndte at købe og renovere fast ejendom, mens han læste på Handelshøjskolen i Aarhus og deltog i mange år selv som arbejdsmand. Samtidig tog han sig af opkøb, udlejning og en stor del af administrationen.
  • Han grundlagde Byggeselskab Olav de Linde tilbage i 1974.
  • I forbindelse med generationsskiftet har virksomheden skiftet navn fra Byggeselskab Olav de Linde til Ejendomsselskab Olav de Linde.

Genbruger og bevarer

Ejendomsselskabet Olav de Linde blev stiftet for mere end 40 år siden. Den spæde start blev grundlagt, da Olav de Linde sammen med sin tvillingebror Mogens de Linde købte en ejendom i Falstersgade.

- Men lejligheder, det var ikke os, fandt vi ud af, så vi solgte den med tab, har Olav de Linde tidligere sagt til Århus Stiftstidende.

Siden da må man dog sige, at han har fået flair for det med ejendomme. Han bevarer, hvad der bevares kan, og han er kendt for at forvandle tidligere industribygninger om til kontorlandskaber og erhvervsparker med genbrug.

For det vandt han også tidligere i år Erhverv Aarhus Prisen 2019.

- At kende historierne bag bygninger, ejendomme og områder er vigtigt. Bygningerne skal rumme fortid, nutid og fremtid under samme tag. Det gør vi ved at genbruge tingene og tænke skævt og anderledes, lød det fra Olav de Linde, da han fik prisen.

Selvom Olav de Lindes tre børn nu indtræder i virksomheden, vil det fortsat være Olav de Linde, der styrer selskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Stem her: Her er de tre finalister i spil til årets grønne Bernhardt-pris

Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Aarhus

Norsgade er både grøn og nyfejet

Annonce